Матей Казийски и отборът на Итас Трентино (Тренто) се класираха

...
Матей Казийски и отборът на Итас Трентино (Тренто) се класираха
Коментари Харесай

Тренто на финал в Шампионската лига, въпреки контузията на Матей Казийски

Матей Казийски и тимът на Итас Трентино (Тренто) се класираха на финала ва Шампионската лига, откакто на полуфинала съумяха да отстранят Сър Сикома Монини (Перуджа) след към 3 часа игра и “златен гейм”.

Възпитаниците на Анджело Лоренцети изгубиха втората полуфинална среща в личната си “BLM Арена” с 2:3 (25:21, 21:25, 25:16, 20:25, 13:15) пред 330 фенове и по този начин “златен гейм” трябваше да дефинира отбора-финалист, откакто преди седмица Тренто завоюва в първия полуфинал с 3:2 в Перуджа.

За да бъде драмата цялостна, водачът на Тренто Матей Казийски напусна игра в 4-ия гейм контузен, откакто при резултат 8:9 се приземи неприятно на игрището.

До края на срещата Матей Казийски остана измежду запасите на Тренто с лед на коляното. Диагоналът Джулио Пинали замести българския волейболист.

Американецът Матю Андерсън се разигра и заби 10 точки (1 ас, 90% успеваемост в атака) за Перуджа в 4-ата част, която гостите завоюваха с 25:20.

В тайбрека волейболистите на Тренто съумяха да поведат с 5:4 и 10:9, само че в последна сметка го изгубиха с 13:15, след мощна игра на Вилфредо Леон и Матю Андерсън. Така се стигна до ”златен гейм”.

В него Тренто поведе безапелационно с 8:2 след отлична игра на младата звезда на домакините Алесандро Микиелето. Постепенно волейболистите на Никола Гърбич съумяха да понижат разликата. Тренто стигна до 2 благоприятни условия за класиране на край при 14:12.

Благодарение на ас на Вилфредо Леон Перуджа изравни резултата при 14:14. Тренто изпусна да затвори дуела и при третата опция при 15:14. В последна сметка Анджело Лоренцети класира за втора поредна година Тренто на край в Шампионската лига, откакто Джулио Пинали осъществя сполучлива офанзива, а Камил Рихлицки от Перуджа нападна в навън - 17:15.

Така за втора поредна година Тренто ще играе на край в Шампионската лига против полски ЗАКСА (Кендженджин-Козле).

Суперфиналът в Шампионската лига ще се играе на 22 май в Любляна (Словения).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР