Матев беше оправдан от градския съд преди време и в

...
Матев беше оправдан от градския съд преди време и в
Коментари Харесай

Месеци наред не могат да издирят обвинения за убийството в Борисовата градина Йоан Матев

Матев беше оневинен от градския съд преди време и сега е на независимост против подписка.

Прокуратурата е протестирала присъдата, само че тези бумаги не са стигнали до младежа, който призовкарите търсят постоянно на двата му адреса. Днес той също не се яви в правосъдната зала. Търсен е даже посредством кмета на село Кокаляне. Той от своя страна не е върнал отговор дали е намерил младежа и по тази причина ще бъде санкциониран с 500 лв..

За идващото съвещание съдът разпореди Матев да бъде свикан посредством Съдебна защита. Тази мярка важи и за майка му, която също не е открита от призовкарите, с цел да се яви през днешния ден.

Другите две защитнички също не се явиха. Едната е в отпуск, а другата твърди, че към този момент не му е юрист. За последното няма данни в кориците по делото, счете съдът.

Прокуратурата изиска Матев да бъде арестуван под стража, в случай че още веднъж не се яви.

До 14 юли, когато съдът ще заседава още веднъж, би трябвало да е подготвена и информация дали Матев е пътувал и се подписва постоянно.

Йоан Матев е обвиняем за гибелта на Георги Игнатов, който беше открит мъртъв на скамейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година Момчето беше намушкано с нож. На записи от камери се виждаше, че юноша бързо напуща мястото на случая. Две години по-късно Министерство на вътрешните работи стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.

Миналата година Матев бе оневинен от градския съд. Според правосъдния състав несъмнено е потвърдено с косвени доказателства, че Матев е лицето, снимано на камерите. Според съда няма никакви доказателства, че Матев е държал ножа, с който е погубен 15-годишният Георги Игнатов.

Присъдата беше подписана с изключително мнение от ръководителя на правосъдния състав и един от членовете му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР