Матеуш Моравецки ще остане премиер на Полша, заяви вицепремиерът Яцек

...
Матеуш Моравецки ще остане премиер на Полша, заяви вицепремиерът Яцек
Коментари Харесай

Матеуш Моравецки ще остане премиер на Полша

Матеуш Моравецки ще остане министър председател на Полша, съобщи вицепремиерът Яцек Сашин в изявление, представен от ДПА.

Пред първа стратегия на националното радио Сашин сподели, че би било " нерационално " от страна на ръководещата партия " Право и правдивост " (ПиС) да прави промяна на върха на държавното управление след своята безапелационна изборна победа в неделя.

Изявлението на вицепремиера, който е почитан член на ПиС, е във връзка медийни изявления, че Моравецки може да бъде заменен на поста от партийния водач Ярослав Качински. Слуховете за това се появиха още по време на предизборната акция, напомни ДПА.

Според организацията е доста евентуално в състава на държавното управление да има промени. Говорителят на кабинета разгласи, че съставът му ще бъде прочут до две или три седмици.

Председателят на Сейма - долната камара на полския парламент - Станислав Карчевски също съобщи, че Моравецки още веднъж ще бъде повдигнат за министър председател. " Матеуш Моравецки е нашият претендент за поста на министър председател ", сподели той през днешния ден пред радио Ер Ем Еф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР