[Материка] В 14-годишната история на образователния процес в Материка успехът

...
[Материка] В 14-годишната история на образователния процес в Материка успехът
Коментари Харесай

Когато знанието започва с "можеш"

[Материка] В 14-годишната история на просветителния развой в " Материка " триумфът е в насладата да учиш. Ученето е изведено от насилствения метод на " би трябвало " и се основава в силата на " ти можеш ". Тази просветителна философия поддържа децата да развиват познания посредством страст. Любопитно е, че, учреден и на сугестопедия, образователният развой минава също през истории от света. През предходната образователна година седмокласниците в " Материка " се приготвят за матура по математика със задания, чиито решения намират екипно, изследвайки историята на Древен Вавилон.

Основи на образователния развой в " Материка ": Вяра Николова е преподавател по математика 23 години. Успява да покаже хубостта на математическите модели, върху които учениците й да построят решително света на своите триумфи. Счита, че средата е извънредно значима за качествено прочувствено прекарване на образователния развой. Вяра не приема, че образованието е статукво, определящо по какъв начин е вярно или погрешно да се учи. В момента, в който декларира намерено това, основава и фондация " Материка " – обучение и сугестопедия, директно след което основава и център за образование " Материка ". Годината е 2005 във Варна.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Моделът " Материка ": Сугестопедия, неофициално учене и учене посредством прекарване са трите стълба. Самият модел не излиза отвън наличието на материала, одобрен от МОН. Различно е, че не резултатът е цел, а ученето като път и придвижване. В него пасивното познание по модела " споделям - запомняш " няма място. В центъра е дейното познание, в което всичко ново и скъпо се усвоява през игра, страст, шерване на опит в групова среда, любознание и персонална интензивност, правото да си сериозен и да се съмняваш. Вяра назовава това основаване на функционална просветеност и в опита на математиката го изяснява по този начин: " Развиваме дейна памет, с която учениците не гледат всякога по какъв начин аз вземам решение дадена задача, а имат умеенето да видят от кое място да стартират сами. "

Учене в екип: В " Материка " споделят, че най-ценно е човешкото отношение, създавано в група, и имат вяра, че умеенето да се свързваме с останалите посредством прочувствени прекарвания ще бъде качество на бъдещето, належащо за триумф.

" Материка " към този момент и в София: През юни образователният център стартира работа с две групи за извънкласна активност в 122-ро учебно заведение " Николай Лилиев ". Резултатите от пилотния за София план са отлични и това е мотив за продължаващо партньорство. От октомври следва да бъдат проведени спомагателни школи по математика и британски език, основани на сугестопедия, неофициално учене и учене посредством прекарване – всичко, което " Материка " е. Тези извънкласни групи ще бъдат отворени и за децата отвън 122-ро учебно заведение. В " Материка " към този момент са в развой и на основаване на лична " просветителна къща " в центъра на София. В нея ще има целогодишни курсове по изобретателна или спортна математика за деца от 2-ри до 4-ти клас. " Материка " към този момент ще бъде сътрудник на интернационалното математическо съревнование " Математика без граници " и за София, с изключение на за Варна и Бургас. Планирана е подготовката за матура след 7-и, 10-и и 12-и клас. При седмокласниците образованието ще бъде пакетно: по едно и също време и в група, и самостоятелно за да се разгърне целият капацитет на учениците и те да бъдат готови за високи резултати. Сугестопедични езикови курсове за всички възрасти, опция за партньорство с учебни заведения по стратегии за извънкласна активност, образования за основаване на мотивираща просветителна среда са застъпени в календара на " Материка " за образователната 2019 - 2020 година във Варна и в София.

Подробна информация и контакти са оповестени на www.materika.bg>
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР