Материалът събира мнения на тийнейджъри за външния вид - колко

...
Материалът събира мнения на тийнейджъри за външния вид - колко
Коментари Харесай

Огледалце, огледалце, кой е най-красивият тийнейджър

Материалът събира отзиви на младежи за външния тип - какъв брой е значим той, суетни ли са децата в тази възраст, претърпяват ли мъчно дните с акне. Доколко самочувствието им би се повлияло от облеклата и здравето на кожата им, ще разберете по-надолу:

Карина: Опитвам да не се въздействам от непознатото мнение по какъв начин наподобявам

Карина Карагьозова е на 15 години. Обича да слушамузика (рок, ска, пънк, понякога и малко поп), да гледа сериали (макар че признава, че прекалява с гледането - Suits, Lucifer, American Crime Story, How to Get Away With Murder) и да обикаля по всички страни из града. Обича да пътува както по света, по този начин и из България. Ето какво споделя тя по обсъжданата тематика с външния тип.

Тийнейджърите през днешния ден са разнообразни, изобретателни, любознателно, съществено подценени. Всеки си има друг и персонален проблем, само че бих споделила като общ ниското самочувствие. Определено огромна част от хората не се самооценяват.

Смятам, че за всеки на нашата възраст е до някаква степен значимо по какъв начин наподобява, казусът е, че някои хора се въвличат прекомерно доста в цялото нещо. За мен персонално до някаква степен е значимо по какъв начин наподобявам, само че единствено по този начин, че аз да се усещам добре в тялото си. Опитвам се да не се въздействам от непознатото мнение, само че не всеки път ми се получава.
 Огледалце, огледалце, кой е най-красивият младеж
Според мен акнето въздейства много съществено на самочувствието, тъй като те кара да се чувстваш ужасно неприятно и най-малко мен - неприятно в личното си тяло. Аз се пробвам да хапвам по-полезна и чиста храна. Спортувам и мия лицето си постоянно.

Давид: Когато си добър - си хубав

Давид Стефанов е на 11 години и таман навлиза в пубертета. Смята майка си за звезда, въпреки тя да не е известна. Защото върви на танци, неговата музика е хип-хопът. От книгите харесва " Как да пишем страхотни истории ", а от филмите - всичките Star Wars. Неговите места са заведенията за хранене с вкусна храна, парковете, от време на време и Витоша на разходка с кучето му.

Външният тип е значим, с цел да се чувстваш добре, да имаш другари и да те харесват девойките. За мен почти е от голяма важност. Обичам да съм с хубави облекла, да съм чист най-много, да замирисвам хубаво.
 Огледалце, огледалце, кой е най-красивият младеж
Акнето не е прелестно, само че е обикновено през пубертета. То е единствено краткотрайно, след това минава. Но хубостта е от вътрешната страна. Когато си добър - си хубав. Не е красиво да си недодялан.

Според мен е значимо да имаш хубави фотоси в обществените мрежи, тъй като другояче изглеждаш чешит. Перфектното селфи се прави с извършения – би трябвало да държиш телефона добре с изпъната ръка, да не се държиш изкуствено, да се усмихваш в камерата.

Стилияна: Проблем е робуването на марки облекла и гримирането

Стилияна Кондакова е на 18 години, 12 клас в софийската СМГ, младши координатор на клуб С.У.П.Е.Р. и желае да учи публицистика. Слуша " по този начин наречените в днешно време трапчета ", обича да чете романи и да гледа екшъни. Любимите й сериали са Grey’s Anatomy, Lucifer, Arrow, The Flash, Supergirl, Stranger Things, Bones и други.

Външният тип за едни е значим, а за други - незначителен. Проблемът е, че за множеството младежи сега е от извънредно значение да наподобяват добре, по последна мода, в сравнение с дали им е комфортно или уместно за времето на открито. Както споделят, " от мраз умри – гъзар бъди ", това е методът на мислене на огромна част от младежите.

Други проблеми, включващи външния тип, е робуването на марки и, несъмнено, гримирането. Някои хора отлъчват други единствено тъй като не носят облекла от скъпите маркови магазини, не се замислят дали на този човек му харесват въпросните облекла, или пък че инцидентно няма тази финансова опция, с цел да си ги разреши.
 Огледалце, огледалце, кой е най-красивият младеж
Гримирането! Масово всички девойки се гримират, започвайки от 11-12-годишна възраст, които е жив гнет за кожата на толкоз ранна възраст, и то единствено с цел да се създадат на забавни и огромни измежду останалите, тъй като по този начин притеглят внимание.

Аз? Обличам се по този начин, както ми е удобно, обичам шарените неща, не слугувам на марката, за мен значимото е да е крепко и да ми харесва да го нося! Относно гримирането – да, не съм с най-изчистената кожа, на 18 съм и към момента имам акне, само че все пак не се гримирам всеки ден, тъй като не желая да си травмирам кожата, гримирам се единствено когато би трябвало. Останалите би трябвало да ни харесват естествени, а не с една маска от грим и облекла, които в действителност са просто следващият парцал, който носим, с цел да не излезем голи.

Акнето въздейства върху самочувствието, тъй като тези, които го имат, се считат за разнообразни. Когато погледнат другите, не виждат пъпки, а имайки те такива, считат, че казусът с тях е, че са разнообразни. Околните не оказват помощ изключително доста за повишение на самочувствието, тъй като им се подиграват. Аз персонално имам акне от 10-годишна и открих лекуването в козметиката за акне и регулярно навестяване на кожен лекар. Лесно е, стига да се съблюдават някои елементарни правила, като да вземем за пример да не си лягаш с грим, да не се гримираш толкоз постоянно, тъй като по този начин запушваш и замърсяваш порите, всяка заран да си миеш лицето, да изпълняваш ежедневните грижи за него.

Николай: Външният тип демонстрира към каква група принадлежиш
 Огледалце, огледалце, кой е най-красивият младеж
Николай Кирчев е на 18 години. Определя се като отегчен от учебното заведение и обществото юноша, има другари и е много известен. Не учи изключително – приблизително по 10 минути ден. Сериозен е и се занимава по лична самодейност с стратегии за моделиране, китара, актьорство, фитнес. Обича да слуша Кендрик Ламар и Arctic Monkeys, а измежду обичаните му филми са Goodfellas и Baby driver. Неговите места с парковете, градинките, кината.

Външният тип за младежите е много значим. Показва обществения клас, към който принадлежиш. По-скъпите облекла значат по-одобрен от средата. Външният тип демонстрира и от каква група си – скейтърите се обличат по един метод, ултрасите – по различен, и тези, които вървят на наргиле - по трети. За мен най-голямо значение има не поради това какво внушава на другите, а поради самочувствието и увереността, което ти обезпечава.

Акнето пречи, само че не изключително. Нямам такова, само че виждам, че приятелите ми с акне не са изключително тревожни. Поне не колкото аз бих бил.

Той е част от поредицата на " Дневник " - " Тийнейджърът у дома " с поддръжката на BIODERMA, в която поканихме няколко девойки и момчета, които да опишат за вълненията, ползите и проблемите си в тази възраст от първо лице.

Съветите на един кожен лекар за външния тип и акнето - четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тийнейджърът у дома (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР