Материалът е написан от журналиста Ивайло Митков от сайта topnovini.bg

...
Материалът е написан от журналиста Ивайло Митков от сайта topnovini.bg
Коментари Харесай

Дончев не може да привлече стратегически инвеститор, политиките му са неуспешни

Материалът е написан от журналиста Ивайло Митков от уеб страницата topnovini.bg в навечерието на появилата се информация за вложения на Volkswagen в Турция.

Не бива да чакаме Томислав Дончев, който е мъдрец по обучение и експериментатор по душа, само че на гърба на бизнеса да докара компания като "Фолксваген ". Възлагаме прекомерно огромни очаквания на човек, който не можа да оправи бакиите на НДК и да притегли стратегически вложител.

Ако не е високата му държавна позиция, с визитката си и несполучливите стопански политики,такъв човек в никакъв случай няма по какъв начин да седне пред предприемачи на това равнище.

Нека забележим какво е приключил до тук? Габрово - един занемарен и циганизиран град и една кметица, чиято колебливост е пословична, само че добре пази кметския стол. Електронно държавно управление - още веднъж нулеви резултати!

Още по-зле, тежки вреди, като се има поради пробива в Национална агенция за приходите и срутва на комерсиалния указател. Така необятно прокламираните стопански промени и нов стопански модел, също се оказаха един метафизичен балон и тези преписани от учебниците по стопанска система. Освен плахото показване пред 50 индивида нищо друго не последва.

Агенцията за надзор и придвижване по пътищата, която бе управлявана от Малина Крумова е също по този начин един безмислен орган, който сходно на него бълва метафизичен послания, когато става дума за живота на хората.

Агенцията за дребни и междинни предприятия и тази за вложения, в които храбрият мъдрец сякаш следи също мъждукат едвам ги има като такива.

Да не забравяме, че великият вицепремиер отговоря и за други браншове, като просвета, спорт, обучение. Тук резултатите не са по разнообразни - или каузи, като това на Боршош или нищо, което да промени изоснови назадничавата система в спорта и културата.

Остава само Фондът на фондовете, който регистрира някакъв прогрес, само че това е тъй като му го взеха, и сега се управлява от Министерството на финансите и това на Икономиката.

За да се върнем там откъдето тръгнахме! Как чакаме подобен човек да докара огромен вложител? Може, но различен път, както той сподели - това е неизбежно! Бих допълнил, като гибелта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР