Материал, насочен към мафията в българския спорт беше публикуван в

...
Материал, насочен към мафията в българския спорт беше публикуван в
Коментари Харесай

Български журналист свърза ЦСКА и Левски с мафията пред хърватска медия

Материал, ориентиран към " мафията в българския спорт " беше оповестен в хърватско издание.
Като образец за мафиоти, ръководещи наши грандове, са посочени босовете на двата столични гранд Левски и ЦСКА, а като " единственият ярък лъч " е избран Лудогорец на Кирил Домусчиев.
Статията е написана със съдействието на българския публицист Теодор Борисов, който работи във вестник " Меридиан мач ".
На база наученото от него, както и от свои източници, изданието " TeleSport " написа, че " театърът на парадокса не е стигнал до такива крайности ".
" Ако желаете да разберете патологията на българския футбол, задоволително е да комбинирате хората, участвали на въпросната среща ", написа изданието, визирайки срещата сред премиера Бойко Борисов и притежателите на трите водещи клуба у нас.
За съглашението, реализирано на срещата, а точно - футболът у нас да е почтен и обективен, журналистът Борисов споделя: " Сякаш Ханибал Лектър споделя, че към този момент няма да яде човешка плът ". Все отново той показва, въпреки и саркастично, че нашето състезание не е най-корумпираното.
" Има избрани мачове в някои огромни лиги като белгийската, турската, да не приказваме за италианската в предишното. Разликата е, че когато се случи някакъв скандал, някои хора биват наказвани. В нашия най-лош случай дребен тим беше изхвърлен от елита и това е всичко. Кара ви да се чувствате като при проведената престъпност - че на избрани хора им е разрешено всичко и нещата в никакъв случай няма да се трансформират ", споделя Борисов.
Българският публицист продължава с представянето на случая с изгонените от Черно море шестима играчи. Той показва, че полицията и клубът не са подхванали следствие, макар че играчите са си платили за втори детектор на лъжата, който ги е изкарал почтени.
По-натам към този момент биват прегледани притежателите на ЦСКА, Левски и Лудогорец поотделно. Започват с Гриша Ганчев. За него се загатва, че като някогашен герой в България, той е получил огромен късмет да стане така наречен " мутра ", което е жаргонен термин за мафиот.
Следващият, който е прегледан в материала, е Васил Божков. За него се показва, че е бил е притежател на ЦСКА, а преди няколко месеца е " поставил ръцете си върху Левски ". Състоянието му е оповестено като към милиард и половина $ и е посочен като един от най-богатите българи.
" Доклад от посолството на Съединени американски щати в София през 2009 година, изминал като част от " Уикилийкс ", показва, че Божков е почнал да се отдръпва от проведената престъпност, само че към момента е забъркан в разнообразни действия ", показва медията в сензационния материал.
Запитан дали не му е проблем да приказва, журналистът споделя, че за него не е проблем, тъй като в връзките сред политиката и спорта се случват същите неща и през днешния ден. И разкрива, че на публицистите на " Меридиан мач ", " който е някаква марка в България ", им са били отказани акредитации за ЦСКА, защото остро подлагат на критика клуба.
На въпрос има ли въпреки всичко светлина в края на тунела, българският публицист показва, че през последните 10 години единственото позитивно нещо е Лудогорец, който напоследък позволява няколко неточности. За присъствалия на срещата с премиера Георги Домусчиев журналистът споделя, че не е свързван с проведената престъпност, най-малко към този момент, и огромна част от триумфа му може да се дължи на краха на ЦСКА и Левски. Богатството на братя Домусчиеви се пресмята на към милиард $ и в публикацията написа, че те са извоювани от фармацефтичната промишленост.
Въпреки че в материала има съществени обвинявания против притежатели на разнообразни клубове, не се загатва за близката връзка сред братя Домусчиеви със мощни фигури в политиката . Също по този начин закупуването на " Нова телевизия " и " НетИнфо " от страна на двамата предприемачи, и то откакто същата оферта, отправена от Петр Келнер месеци по-рано, беше блокирана от Комисията за защита на конкуренцията.
Нищо не се загатва и за последвалите кавги със уеб страницата gong.bg, който докара до напускането на голям брой редактори, както и дали има спор на ползи, обвързван с тв правата за българския футбол .
Какво още написа в публикацията, отдадена на мафията в българския футбол, прочетете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР