Матео Салвини е моят герой, каза днес унгарският премиер Виктор

...
Матео Салвини е моят герой, каза днес унгарският премиер Виктор
Коментари Харесай

Орбан: Матео Салвини е моят герой

Матео Салвини е " моят воин ", сподели през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан в Милано по адрес на италианския министър на вътрешните работи, съобщи АНСА.
 
" Искам да се срещна с него персонално. Той е моят воин ", съобщи Орбан на излизане от милански ресторант, където обядва, преди да се срещне със Салвини. Унгарецът добави, че е огромен обожател на водача на антиимигрантската " Лига " и на срещата им ще обмени опит с него.

 
По думите на унгарския министър председател, който оглавява в страната си дясната партия ФИДЕС, Европейски Съюз атакува Унгария, тъй като " ние показахме, че границите може да бъдат защитавани ". " Унгария е доказателството, че мигрантите може да бъдат спрени на сушата и тук идва задачата на Салвини. Той ще покаже, че тези мигранти може да бъдат спрени и в морето ", съобщи Виктор Орбан пред ресторанта.
 
Той показа, че авансово попитал Силвио Берлускони дали може да се срещне със Салвини, на което някогашният министър председател на Италия дал отговор утвърдително. Орбан акцентира, че връзките му с предходното държавно управление на Италия, ръководено от левоцентристката Демократическа партия, са били " извънредно неприятни ".

 
Списанието " Политико " установи през днешния ден, че " срещата в Милано сред Орбан и Салвини, майсторът и калфата на популизма в Европейски Съюз, безпокоят Брюксел и Рим ". Преди да се види с унгарския посетител Салвини съобщи, че " в този момент левицата съществува единствено с цел да ме наскърбява, да защищава Европейски Съюз на банкерите и на имиграцията без граници ".-->
 
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте през днешния ден се срещна в Рим с премиера на Чехия Андрей Бабиш, съобщи АНСА.

Още вести, свързани с вътрешния министър на Италия:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР