Матео Беретини продължава към осминафиналната фаза на тазгодишното издание на

...
Матео Беретини продължава към осминафиналната фаза на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Беретини срещна сериозна съпротива от световния №32, но не допусна изненада в ИУ

Матео Беретини продължава към осминафиналната фаза на тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс, откакто през днешния ден съумя да навакса сериозен пасив от 2:5 гейма, спасявайки три сетбола във втората част против Лойд Харис, с цел да се поздрави с победа в поредни сетове - 6:4 7:5. Така италианецът продължава напред в конкуренцията, като в спор за място във финалната осмица го чака дуел против Миомир Кецманович.

Срещата започва равностойно, като и двамата тенисисти не блестяха с нещо удивително, само че с помощта на високата си успеваемост след вкаран първи начален удар безпроблемно поддържаха равенството в геймовете до 4:4. Тогава нервното напрежение завладя ръката на южноафриканеца, който позволи няколко непредизвикани неточности и по този начин сдаде подаването си, позволявайки на международния №6 да сервира за триумфа в сета. Последва поредна безмилостна продукция на Беретини от линията за сервис и не след дълго откриващата част бе прибавена към сметката на италианеца след всеизвестен ас от негова страна.

В началото на втория сет Матео изпита известни съмнения от главната линия, довели до инкасирането на ранен брейк. Харис продължи да притиска съперника си на бекхенд страната, от която неточностите на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън се множаха една след друга, което оказа помощ на новобранеца в мача да поведе с 5:2. Впоследствие той даже доближи до нови два брейкбола, имащи цената и на сетболи, само че тогава началният удар още веднъж не изневери на Беретини и го извади незасегнат от усложненията.

Именно този гейм се оказа основният за развиването на конфликта от тук насетне, защото възвърна самочувствието на италианеца, който навлезе " в зоната " и доминираше разиграванията с мощния си форхенд. Той избави нова опция за продобиване на сета в деветия гейм, този път на сервис на съперника, с цел да може напълно скоро да заличи пасива си, възвръщайки паритета за 5:5. Харис изглеждаше изцяло обезкуражен в оставащите минути от дуела, което разреши на Беретини да осъществя още един пробив, вкоренен с безапелационно извоювано подаване на нула, поставило завършек на мача в интерес на любимеца.

Refuse to Lose
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР