Математиката е най-трудният предмет, показаха анкетите на просветното министерство сред

...
Математиката е най-трудният предмет, показаха анкетите на просветното министерство сред
Коментари Харесай

Какво затруднява учениците от 5. до 10. клас?

Математиката е най-трудният предмет, демонстрираха анкетите на просветното министерство измежду 5200 деца. Дисциплината " Човекът и природата " пък се приема за най-смислена от петокласниците и шестокласниците.

Анкетите са част от решението на министерството да се прегледат образователните стратегии и вероятно да се напишат нови учебници.

Как петокласниците от столичното 140-то учебно заведение оцениха предметите, които учат - вижте във видеото.

Петокласниците споделят, че имат задоволително време за извършения и преговор, само че все пак не се оправят. Според учителката им по математика Иванка Тодорова казусът е, че този предмет наложително изисква две неща, неизменност и постоянно писане на домашните, а актуалните деца постоянно не ги съблюдават. Има и огромно предизвикателство пред тях - компютрите.

" Днешната компютърна юноша, която обича екраните не обича да прави нещо непрекъснато, ритмично, всеки ден или най-малко през ден и това води до едно непрекъснато закъснение с материала още в началните класове. Тоест постоянно се съревноваваме с компютърните игри и интернет пространството ", споделя Тодорова.

Иванка Тодорова счита също, че може да се облечи програмата в пети клас. Изучаването на " процентите " би трябвало да отиде в шести клас и да е след уроците за " съразмерност ". Това обаче няма да промени резутатите, съгласно нея. Според анкетата на министерството пък учениците считат, че математиката развива мисленето, само че не са уверени, че ще им е потребна в живота.

Според анкетата на министерството за петокласниците най-смислен предмет е " Човекът и природата ", който включва химия и физика. Пак в анкетата споделят, че им е мъчно да одобряват прехода от " Човека и обществото " към историята и географията. Гимназистите пък намират за значими и потребни езиците и географията. Искат и на практика образци и повече извършения.

В момента работните групи в министерството преглеждат образователните стратегии, предстоят промени в някои от учебниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР