Математикът проф. Николай Витанов с коментар в социалната мрежа относно

...
Математикът проф. Николай Витанов с коментар в социалната мрежа относно
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикронът се провали, а руснаците настъпват

Математикът проф. Николай Витанов с коментар в обществената мрежа по отношение на К-19 ситуацията у нас. Той не пропусна да разяснява и войната в Украйна, като уточни, че анализите му са от механически темперамент. Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 01 март февруари 2022

Най-напред, честита баба Марта на всички! Зимата си отива, идват пролетта и лятото, когато ще си отдъхнем от ковида, а и войната ще завърши.

Следват анализите. Първо - пандемията, след това - войната.

Каква е обстановката през днешния ден с пандемията. - ден следващ на непоклатимост на сюжета " Хари Селдън ". Системата се движи по него. Няма отклонения. Мисля, че към този момент имате добър образец по тази причина, какво е постоянен сюжет на развиване на обществена система.

Сега всъщност.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.91. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи.

2. Припомняне на главните характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.
Следва инспекция дали сюжетът е постоянен.

3. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи спада. Сравнете с предишния вторник. Очакванията са спадът да продължи. " Хари Селдън " погребва очакванията за второстепенен пик. Този път в системата има деен детайл, който работи по тази причина тя да бъде изтласкана от зоната на привличане на положението с второстепенен пик. Получава се, както виждате.

4. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Напротив, положението с леглата се усъвършенства и то бързо.

Леглата, планувани за К-19 пациенти може да почнат да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания. " Хари Селдън " се оправи и тук. И ще продължава де се оправя.

5. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ. Идва 5-ти март. Каквото е планувано да падне тогава по зеления документ, ще падне. " Хари Селдън " работи като часовник.

Както виждате, добре е да има предсказуемост. Човек може да са прави сметката какво да прави, откакто знае какво ще стане.

Ходенето на учениците на учебно заведение не обърна тренда на понижаване на броя на случаите. на теоретичен език това се назовава надзор на хаоса. При тази вълна той бе сбъднат доста добре от Министерството на здравеопазването и от МОН.

Можело значи и в България да стават такива неща. Можела значи и българи да вършат такива неща. Българино, ти по никакъв начин не си елементарен. Само дето си малко инатест, само че като се пресметне какъв брой си инатест, се вижда, че и по този начин може да извършиш огромни каузи. Ето, Омикрон вълната бе пресечена. Учениците не подвигат заболеваемостта в страната.

6. Смъртността - да се пречупи трендът на повишаване на смъртността през предходната седмица. Пречупи се. Сравнете със смъртността предишния вторник. Пречупи се тъкмо в планувания в " Хари Селдън " период.

А помните ли, какво се лееше върху мен по отношение на тази смъртност. Въпреки, че аз бях един от хората, които още през 2020 година предупреждаваха, че влизаме във кино лентата с високата смъртност. " Хари Селдън " пресече суперпожара с неексцесивни ограничения.

Така бе кръстосан и трендът за увеличение на смъртността. Резултат - оптималната смъртност дневно през тази вълна да е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Друг резултат - крякотене против мен. Крякотете, в случай че някой изкрякоти нещо, от което може да има изгода, то незабавно се записва.

7. Украинците и пандемията - идването на украинци съставлява прочут риск за повишение на заетостта, само че се чака " Хари Селдън " да компенсира и този риск. Тъй, че умерено. Може да приемем до 50 000 души без да се постановат корекции в " Хари Селдън ". Ако дойдат повече - корекциите към този момент са ясни какви ще са.

Заключение - и през днешния ден системата върви по от дълго време авансово оповестения ви и постоянен сюжет " Хари Селдън ", който погребва мераците за второстепенен пик и суперпожар. Омикронът се провали: няма десетки хиляди инфектирани дневно, няма ексцесивна смъртност, няма претъпкани лечебни заведения.

Мисля, че е кристално ясно какво би трябвало да се прави - пролетта идва, дръжте " Хари Селдън " постоянен и той ще ви извади от тази вълна макар всеобщата неваксинираност и немалката инатестост.

Накрая обичайно да кажем на Омикрона и през днешния ден

What's up doc?

8. Ето и двете карти. Първата за прогнозната 14 дневна заболеваемост. Варна остана единствената област, която е на Етап 3 от новия проект за битка с К-19.

Очаква се да е по този начин към седмица още. Но, и Варна ще стартира бавно да се оправя. Стойностите на показателите там бавно спадат, обстановката се развива в позитивна посока. Скоро ще се появи и област, която няма да е в алено.

Картата за риска. Виолетовото стартира да отстъпва. И ще продължава да отстъпва. " Хари Селдън " си прави работата. От вас се желае едно само нещо - дръжте го постоянен.

Както виждате сюжетът сполучливо компенсира ниското равнище на имунизация и високото равнище напук у част от популацията.
Мисля, че ви демонстрирах по какъв начин става. Пък при последващи талази дано се явят други прогнозисти и да го създадат по-добре от мен. Лично ще ги потупам по рамото.

Сега малко за войната.

Пак пиша - анализите тук са от механически темперамент. Който желае да лее усеща - да ги лее на друго място. Каквото най-вече ме интересува мен е по какъв начин вървят бойните дейности на юг - покрай нас е. А те вървят по този начин.

Не се написа доста, само че главната цел на руснаците на юг към този момент е завладяването на Мариупол. Така ще бъде пресечен излазът на Украйна на Азовско море и то ще стане вътрешно съветско море. Освен това ще има сухопътен кулоар от Русия през Донбас до Крим.

По този кулоар могат да се трансферират спомагателни войски и техника за офанзива на Одеса, а Одеса е огромен и значим град на Черно море, чието завладяване ще отреже Украйна и от Черно море. Мариупол е обсаден и няма да удържи дълго.

Следващата съветска цел в посока към Одеса са градовете Херсон и Николаев. Първо е Херсон. Той е значим, тъй като с завладяването му руснаците ще стъпят крепко на западния бряг на Днепър, което ще им отвори кулоар към Западна Украйна и да не забравяме - към Приднестровието.

Тъй, че какво става към Херсон, би трябвало много да ни интересува.

Следващия спектакъл на военни дейности е към Донецк и Луганк. Засега там съветските сили са съсредоточени върху Мариупол на юг, само че след рухването му те ще тръгнат на запад към градовете Запорожие и Днипро. Така се чака да излязат на източния бряг на Днепър.

Другото направление е Луганск - Краматорск - Полтава, само че наподобява, че там напъните към този момент са да бъде овладян регионът към източния бряг на река Дон след което се чака офанзива на Кримское и Бахмут. Харков и Киев.

Имперският статус на Русия се взема решение при Харков. Падне ли този град, с тежката индустрия към Харков и в Донбас, Русия още веднъж става империя. От моя позиция Киев е бонус към Харков. Но по тази причина повече през идващите дни.

Изводи за нас - би трябвало да увеличим мощно броя на портативните противотанкови и противосамолетни средства на българската войска. Както и броя на леките и тежки минохвъргачнки. И още заключения има, само че те са за експерти.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР