Математикът проф. Николай Витанов представи и днес ковид прогнозата си.

...
Математикът проф. Николай Витанов представи и днес ковид прогнозата си.
Коментари Харесай

Чудакът проф. Витанов изригна с нови прогнози за К-19 и войната

Математикът проф. Николай Витанов показа и през днешния ден коронавирус прогнозата си. Той заключи, че до края на месеца обстановката ще бъде спокойна. Но предизвести за приближаване на сериозните стойности на дифузното разпространяване на вируса.

По думите му, в случай че една седмица стойностите на показателя са над 1, ситуацията се усложнява.

Ето цялата му прогноза за 27 юли:

" Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 13. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 287.92 на 100 000. Има да пораства.

Кога да почвате да се притеснявате, че може да се наложат по-съществени ограничения? За дадена област – когато заболеваемостта тръгне да наближава 400 на 100 000. За страната – също когато 14 дневната заболеваемост тръгне да наближава 400 на 100 000. Има време до такава степен.

Защо 400 на 100 000. Свързано е с опциите на българската здравна система и с съществуването на кревати и личен състав за лекуване. Тъй, че, не може да се слравнява с други страни, още повече с Германия да вземем за пример.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Лятната вълница си напредва, тъкмо съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа. Там модифицираният Омикрон си бушува. Внасяме си.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 118 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.43.

Такова беше и упованието – да надмине 1.00. Разбрахме се – като не ви харесва това число, което не съм го измислил аз, хващате и измисляте по-добро.

Писах ви, пиша и отново – чаках цифрата да надмине 1.00, което значи, че се чака болестта да спре да се свива. 1.43 е сериозна стойност, само че падна под 1.5. Това е добре. Ако падне още, както се чака, дифузното разпространяване може и де ни се размине за страната и да се появи за малко в няколко области. Това са упованията. Успехът ще е огромен – ще минем през вълната без да сме запалили дифузното разпространяване. То е тъй като го угасихме в точния момент при предната вълна. Сега в случай че не го запалителен, позициите ни за есента ще са положителни.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.94

София-град - 0.97

Пловдив - 0.93

Бургас - 0.80

Варна - 0.85

По южните граници

Благоевград - 0.98

Кърджали - 0.97

Смолян - 0.79

Хасково - 0.92

Ямбол – 0.83

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – към момента няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Обаче стойностите стартират да наближават сериозната стойност. През идната седмица в няколко области се чака и надхвърляне. До края на тази седмица се чака едва намаляване на показателите.

За страната, показателят е към сериозната стойност. Вече би трябвало да внимаваме. Знаете, че има и ограничения. Целта им е такава – да се пречупи наклонността на повишаване на този показател и

да не се разреши на дифузното разпространяване да се вихри.

Дифузното разпространяване още го няма, само че клъстерното към този момент е много публикувано. Къде – в огромните градове. По южните граници обстановката е малко по-спокойна, само че и там вносът от юг си е висок.

Как да го охарактеризираме с две думи – държим показателите на дифузното разпространяване под 1 и най-вече седмица над 1 – Браво Шаро! Изтървем ли ги 1 седмица да са над 1 тръгваме по необятния път на помиярщината. Това е ситуацията.

Тук общоприетото предизвестие – Стигнахме 3000 случая наден. Пазете се към този момент, изключително в огромните градове, където има доста хора, събрани на едно място.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 118 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Прогнозата беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. ИЗДЪРЖА. ПРЕДСКАЗАНИЕТО съдебна експертиза СБЪДНА.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 1.2 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 1.2 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.93. Тук – малко под сериозната стойност, само че стартира да я доближава.

Спокойно е. Писах ви – юли ще е умерено. Сценарият ще се смени, само че ще е релативно умерено, тъй като лечебните заведения няма да са цялостни. Така и август месец. А към този момент с какво ще гарнираме салатката на спокойствието – с бравошаровски дресинг или с помиярски дресинг – от нас си зависи. Каквото си го надробим, такова ще си го ядем.

За сведение - показателите в още няколко области

Монтана - 0.75

Пазарджик - 0.98

Перник - 0.89

Плевен - 0.53

Разград - 0.91

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Но виждате по какъв начин показателите порастват. Пазете се – клъстерното разпространяване в страната е засилено. Вероятността да се болестите към този момент не е дребна.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 48

Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения ": 500

Няма и 10%

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 957

Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения ":5000

Тук сме към 19%

Не се чака да я стигнем заетостта за дестабилизиране на сюжета " Празни лечебни заведения " до края на август.

" Празни лечебни заведения " няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Писах ви - като пристигна " Празни лечебни заведения " отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. " Празни лечебни заведения " постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така гарантирено няма да изтеглите късата съчка.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 118 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е релативно спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет " Празни лечебни заведения " е постоянен.

Дифузното разпространяване към този момент е угасено. Обаче кучетата на Витанов към този момент почват да подлайват – показателите на дифузното разпространяване порастват – клъстерното разпространяване се разраства, бавно се приближаваме към сериозните стойности. Внимавайте!

Прогнозата я знаете- това ще продължи. Юли ще си отиде умерено, както се и очакваше. Болниците няма да се изпълнят. И през август месец. Ако сме тарикати, ще тръшнем вълницата преди да е стигнала 3000 случая дневно. Виждате, прогнозата се сбъдна – не сме тарикати. Пък дали сме бравошаровци или помияри, ще забележим до 2 седмици. Каквото си го надробим – такова ще си го сърбаме.

ВНИМАВАЙТЕ В ГЪРЦИЯ.

7. Днес – прогнозната карта на риска. Виждате – аленото господства. Жълтото ще става още по-малко. Така, че – пазете се в Гърция.

Сега за войната.

1. Тук не е място за леене на усеща, а за информация за резултати от разбори на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.

Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий народен интерес - нашият народен интерес, а той е да знаем тъкмо какво става, да си вършим изводите и да вземаме в точния момент ограничения, с цел да не сме сюрпризирани както постоянно от интернационалната конюнктура.

На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я считат за потребна.

Така. Сега всъщност.

Някои се оплакват, че всеки ден било едно и също. Войната не е концерт по избор или американски екшън филм. Тя си има своите закони. Ако през днешния ден има мъртвило, то е тъй като на следващия ден ще има стихия. Скъсвате се да пишете за храбрата украинска войска. Слезте на земята и гледайте действително на нещата. Украинската войска настава – къде? Никъде. Окопала се е и води отбранителни сражения. Но до момента в който не почне да настава, войната няма да се обърне, нали по този начин. Така, че плацикайте си възприятията на друго място. Това тук е отдадено на разбор на действителната обстановка.

Сражението за Словянск - Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви споделил, че това ще е главното стълкновение във войната, от много време насам ви го разказвам по какъв начин се развива от 4-те географски направления.

Логистичната подготовка за това стълкновение свърши. Кой се окопал, окопал. Касапницата още веднъж почва.

1. От север.

Тук няма изключително придвижване към този момент.

1.1 Руската войска нападна от някое време първата отбранителна линия на Словянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки - Карловка – Райгородок. Линията е полупробита, само че някои елементи от нея се държат. Руснаците се доближават компактно да щурмуват линията. Очаква се линията да бъде пробита напълно, само че не доста бързо. Руският прогрес тук е слаб към този момент.

1.2 Зад този линия има втора отбранителна линия - Новониколаевка - Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната.

1.3 Словянск и Краматорск са в обсега на съветската далекобойна артилерия. Което значи, артилерийска обработка на отбранителните позиции на града. Върви.

2. От изток

2.1. Започва офанзивата на линията Северск – Соледар – Бахмут. Руската войска към този момент е в предградията на Северск и Соледар. Предстои рухването на тези два града, с коещо ще се спука пропагандния балон, че Лисичанск бил последният град, който съветската войска ще превземе. Ама те руснаците към този момент 3 седмици не са завладяли Северск. Логистиката е царицата на войната. Като го завладяват, ще се озоват в предградията на Словянск-Краматорската агломерация. За да почнат дейно да се занимават с двете украинските дивизии там, на руснаците им би трябвало логистика. Която си и построяват. Няма за къде да бързат. Опитите на украинската войска да настъпи там ще завършат единствено с увеличение на размера на гробищата.

Ще остане Бахмут, който е много укрепен, само че ще замине и той, тъй като без Бахмут руснаците на могат дейно да нападат Словянск-Краматорската агломерация. Падането на Бахмут ще утежни обстановката на украинската войска по на юг.

3. От юг

3.1. Линията Торецк - Константиновка-Дружовка

Тези два града би трябвало да бъдат завладяни за дейно обграждане на агломерацията Словянск – Краматорск. Падне ли Дружовка, съветската войска ще бъде в покрайнините на Краматорск от юг. Цел първа тук – Торецк. Много е близо да Горловка.

Руснаците струпват сили там и офанзивата потегля. Засега съветският прогрес не е доста огромен.

Обаче го има – през вчерашния ден руснаците превзеха Углеродския Топлоелектрическа централа с принадлежащите водни площи и по този начин придвижиха фронта на запад. Това е забавно оживление на линията на фронта сред Бахмут и Торецк. Показва, че украинските елементи в Бахмут са със свити благоприятни условия за деяние отвън града.

Още по на юг е Авдеевка – скупчване на украински елементи директно да Донецк. Направо си плаче да бъде атакувано. Силно укрепени са тези позиции обаче – това са последните остътъци от линиите, които украинците подготвяха 8 години за тази война.

Затова, тук ще стане горещо евентуално едвам откакто руснаците решат казуса с Бахмут.

4. От запад

Тук към момента няма съветски напън и украинските войски могат да получават доставяне и подкрепления. Руснаците би трябвало да отрежат тези пътища, в случай че желаят да завладяват Словянск и Краматорск.

По другите елементи на фронта

1. Украинската войска жизненоважно се нуждае от сполучлива контраатака. Причината е елементарна – западните спонсори би трябвало да видят, че не непразно хвърлят милиарди там. Затова както знаете, от много време седнал съм и я очаквам тая контраатака. Даже почнах да броя от дните.

Проблемът е, украинската войска и през днешния ден не може да се провежда за огромна контраатака. Причините са и справедливи – няма към момента противопоставяне на огромното предимство на руснаците в артилерия и във въздуха. Западната помощ стига за въоръжаване на 4-5 бригади. И толкова. Писах ви, пиша отново. Ако украинската войска успее да направи сполучлива контраатака тя ще бъде отразена обстойно и нашироко тук. Защото съветската войска има смазващо артилерийско предимство и сполучлива контраатака в такива условия следва де се учи деликатно.

2. Опитите за украински контраофанзиви

2.1. Настъплението на укрраинската войска в Южна Украйна – чакаме си го ДЕН ОСЕМНАДЕСЕТИ. Няма го към момента. Знаете, Зеленски нервничи – до 6-8 седмици Украйна би трябвало да си върне териториите. Не виждам по какъв начин ще стане. И генералите му не виждат по какъв начин ще стане. Но с цел да стане, би трябвало да има контраатака. Няма логистика за такава. Но какво разбирам аз. Броя си дните и чета пропагандата за храбрата украинска войска. Добре, храбра е. Ама логистика няма за сполучлива контраатака. А без логистика сполучливо нахлуване може да има единствено в главата на Юрдек паша от локвата пред Ганковото кафене.

2.2. Контраофанзивата към Харков.

Към Изюм - нищо. Към съветската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков от дълго време я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск. Обаче руснаците ускоряват артилерийския обстрел. Харков не е елементарен за завладяване град. С пряк взлом на линиите сателитни градчета надали ще стане – там може да се построи дълбока ешелонирана защита с потребление на терена. Ще бъде много забавно. След като свърши сражението за Словянк и Краматорск. Засега се отслабва отбранителната инфраструктура на града. А пък украинците натрупат каквото могат.

Броим.

Чакаме украинската войска да изтласка съветските елементи около Харков до границата с Русия – ДЕН ОСЕМНАДЕСЕТИ

2.4. Контраофанзива към Херсон

И тук нищо. Непрекъснато слушаме за тази контраатака. Нищо значително не се вижда. Затишие. Там ще е доста забавно – числено предимство на украинците против техническо предимство на руснаците. Но не почва. Логистиката не е направена, а каквото тръгне да се прави, руснаците го срутват. И през днешния ден там – досада. Всички опити на украинците да подхващат нещо са несполучливи. Всеки ден слушаме за съветски бомбардировки по Николаев и на други места. Разпръскване на концентрацията на жива мощ и техника.

Броим и тук.

Чакаме украинската войска да превземе Херсон – ДЕН ОСЕМНАДЕСЕТИ.

Както виждате, търпеливо си очаквам – към този момент 18 дни и не мърморя, че нямало екшън. Зеленски нервничи и ще спеши генералите да настъпят към Херсон, колкото и да не им се желае. Знаят каква забава ще настане на голите херсонски полета при масирано съветско артилерийско предимство. И защо ли ще умрат там хиляди украински войничета? Още като почна войната, ви писах, че тази война е огромна нелепост и че актуалните политици са доста по-слаби от тези след Втората международна война, които предотвратиха карибската рецесия.

Но стига за това. Седим и чакаме украинската войска да почне настъплението при липса на логистика. Като експерти по настъпления без логистика, юрдеците ще ви го изясняват. Аз от такива неща не разбирам и като видя нещо такова, започвам да взирам порастват ли гробищата.

Идеологическият фронт.

1. Знаете, писах ви, че до момента в който не тръгне да излиза наяве кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е - народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската агитация се чака да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша.

2. Ще кажете какво става у нас. Вероятно сте се наситили на Големия занаятчия. Няма проблем. Мъдреци доста. Днес ще стартира да ви пиша по тази причина, по какъв начин би трябвало да наподобява положителният политик. Да забележим дали ще познаете от кое място е. Да го назовем

ВЕЛИКАТА КЛАСИКА (ден първи)

......Който се стреми всичко да планува, губи бдителността си. Да разкриеш всичко значи де не издадеш нищо....

Класиката ни споделя, че да предвиждаш е доста добре, само че не трябва да губиш бдителността си. От моя позиция това значи, че човек би трябвало да следи и планува бавните параметри на публичните процеси, само че да не не помни бързите параметри, които стават изключително значими в местност на обществена бифуркация. Само който владее този баланс и добър политик. А второто изречение от Великата класика е в действителност велико. Добрият политик би трябвало да знае защо да не приказва. И да не се поддава на журналистически клопки.

Имаме ли такива в България? Такива, дето да считат и предвиждат бавните параметри и да наблюдават изкъсо бързите параметри в българския обществен живот още нямаме в българската политика. Е, имаме един, дето го може, само че той към този момент не се занимава с политика. И от безмълвните нямаме доста. Мине не мине ден и публицистите хващат някой почитан политик на осведомителната кука. Това им е работата. Не са се научили нашите политици да разкриват всичко без да споделят нищо.

А по какъв начин се става добър политик

МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден тридесет и втори)

... Ако желаете властта да постигнете нещо, първо си спечелете репутацията....

Иначе, в резюме казано:

Дон Кихот към Санчо: " Санчо, Санчо, рицар съм аз "

Санчо отговоря: " Ами Дулсинеите, Ваша Милост, нещо не се навъртат към Вас, та би трябвало да вървим да ги търсим "

Колко политици с известност има у нас? Помислете си и ще видите, за какво българската политика куца. И страната не върви. Народът е почтен. Изследванията ми демонстрират, че разпределението на пластовете в него не е по-лошо от други по-напреднали нации. Какво е по-лошо? Правилно водачество няма. Другите нации ги водят по вършиме пътища, а нас ни лутат из горите тилилиейски.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР