Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Витанов: Днес слънцето грее, а юрдечетата крякат глупости още от сутринта

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 21 февруари 2022 година. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 21 февруари 2022

Днес Слънцето грее, а юрдечетата крякат нелепости още от сутринта. Хайде да напиша отново за тях (нали знаете теоремата на Витанов, че на юрдек би трябвало да му се повтаря 12 пъти до момента в който схване нещо.)

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов не се има за Хари Селдън.

Витанов назова сюжета на развиване на пандемията " Хари Селдън " с цел да е ясно тъкмо какво е планувал. Защото юрдечетата се пробват да му лепят прогнози които не е правил. И като прочетоха, че сюжетът се споделя " Хари Селдън " закрякаха, че Витанов се имал за Хари Селдън. Плоски номера. Не минават.

Да забележим в този момент, за какво юрдечетата, позеленели от гняв, завист и злоба, крякат против Витанов и против сюжета " Хари Селдън ". Много просто - " Хари Селдън " работи. Някои не могат да си намерят място от гняв, че това е по този начин. Ами да си намерят.

Сега всъщност. 

1. Сценарият " Хари Селдън " работи като часовник. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.93. Обхватът на болестта се свива. Посред зима. 

2. Основни характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Теорема на Витанов: Хари Селдън е вероятен.

Хайде отново, за юрдеците: Витанов не се има за Хари Селдън. Той просто ви потвърждава, че Хари Селдън е вероятен. Пък дано някой различен да става Хари Селдън. В тая страна и Хари Селдън да си, ще крякат против тебе с позеленели от гняв, завист и злоба лица. 

Траекторията на системата върви по " Хари Селдън ". Толкоз.

3. Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.93. " Хари Селдън " работи сполучливо. Компенсира до известна степен неналичието на имунизация. 

4. Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. " Хари Селдън " работи. Трендът на повишаване на заетостта на леглата - пречупен измежду зима. Очаква се спадът да продължи. " Хари Селдън " ви демонстрира, че при положително обмисляне и добра организация, българската здравна система може да се оправи, даже положението и да не е цветущо.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория.

" Хари Селдън " работи. Трендовете се пречупват съгласно прогнозите. Виждате, че ограниченията бавно се анулират. 

Регионите започнаха един по един да излизат от алената зона. Дръжте " Хари Селдън " постоянен. И зеленият документ ще падне. Това е толкова просто и разумно. 

6. Смъртността - и тук " Хари Селдън " ще оправи набърканите каши.. Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. 

В края на тази седмица. " Хари Селдън " компенсира до известна степен дейностите на инатестата част от народа, която разнася вируса и заразява възрастните хора, които пък измират неваксининирани. Помним - " Хари Селдън " може да компенсира, само че не може да се оправи с безгранична тъпота. Нищо не може да се оправи с безгранична тъпота. Пиша отново - гледайте - " Хари Селдън " ще ви извади от спиралата на високата смъртност. " Хари Селдън " ще докара до анулация на зеления документ. 

Оттам нататък се оправяйте - аргументите за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан " Хари Селдън ". Те са доста по-дълбоки и доста по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по авансово оповестения ви сюжет " Хари Селдън ". Следователно се оправяме.

Докато " Хари Селдън " е постоянен, няма да има второстепенен пик. Дръжте го постоянен и натрапникът Омикрон няма да пробие отбраната. И през днешния ден да му кажем

What`s up doc?

Здравната система се оправя. Браво на нея. Витанов е окрякван. Че то друго не се и чака. Душицата на част от народа е добре пресметната. Крякат, но са се снишили и чакат " Хари Селдън " да свърши работа. Българският хитрец в деяние. Добре, че другата част от народа е по-голяма и носи тази на гърба си през тази вълна. И ще я придвижи.

Това споделят стоманените закони на математическата обществена динамичност.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР