Математикът Петър Велков заяви пред БНТ, че според него много

...
Математикът Петър Велков заяви пред БНТ, че според него много
Коментари Харесай

Метематикът Велков ни отчая: Мерките няма да се смекчат на 21 декември, защото...

Математикът Петър Велков съобщи пред Българска национална телевизия, че съгласно него доста дребен % от българите ще се имунизират, когато имунизацията бъде налична. Той означи, че нашето държание е определящо за това да намалее рецесията с вируса.

Няма по какъв начин да бъдем сигурни на 100%, че наложените по-строги ограничения за справяне с коронакризата ще доведат до прекъсване хода на вируса. Сигурно е, че ще имат мощен резултат, само че времето ще покаже какъв брой мощен ще бъде той.

От значение е и дали тези ограничения ще бъдат спазвани, посочи Велков.

Голям ще е резултатът от това, че просветителната система е в отдалечена форма, от това, че са затворени заведенията, заведенията за хранене, от това, че са лимитирани други мероприятия, само че процентът, с който ще намалеят случаите зависи от добросъвестността на всички, предизвести Велков.

Очакванията на щаба са случаите да намалеят с към 30 до 50%. Според математика, в случай че тази прогноза е вярна, няма да е задоволителна, с цел да се смекчат ограниченията от 21 декември.

Петър Велков беше безапелационен, че през идващите 7 до 10 дни случаите ще намалеят, тъй като ще се види частичният резултат от половинчатите ограничения, взети преди този момент, включващи отдалеченото образование за част от учениците. Ключово е държанието на хората, което огромна част от тях трансформираха, защото се сблъскаха с вируса, изясни той.

След към 14-20 дни ще забележим резултат и при хоспитализациите и смъртните случаи, които ще намалеят по-драстично, предвижда Велков. "Това, което ще се случи през идващите дни - освен няма да намалеят хоспитализациите - те ще набъбнат, тъй като те са ретроспективни.

Те са 10 дни обратно. Толкова лишава един случай от неговото появяване досега, в който се нуждае от хоспитализация. Същото е с сериозните случаи, а пък смъртните са с 21 дни ретроспективно обратно ", означи математикът.

В момента имаме близо 1800 надвишена смъртност по отношение на междинната за последните 5 години - над 80% нарастване в смъртните случаи. От тях едвам 1/4 са записаните публично Коронавирус случаи.

По разнообразни данни сред 30 и 50% е неоткриваемата, нерегистрираната смъртност от Коронавирус, което е нещо обикновено, уточни Велков и добави, че огромен % от хората умират още веднъж в следствие от пандемията, защото нямат достъп до съответна болнична помощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР