Математичка е Царица Роза 2019 на Казанлък. Това е 19

...
Математичка е Царица Роза 2019 на Казанлък. Това е 19
Коментари Харесай

Математичка е Царица Роза 2019 на Казанлък


Математичка е Царица Роза 2019 на Казанлък.

Това е 19 годишната абитуриентка от Природо-математическата гимназия в града Вероника Красимирова Кънева. Тя е 51-та победителка в състезанието, който провежда Община Казанлък. Короната и беше сложена на гала късно нощес. Вероника завоюва състезанието за най-красивата госпожица измежду 16 абитуриентки в родния град, които доближиха до финала на конкуренцията. Жури тази година бяха мъжете от "Ротъри клуб " в Казанлък, който отбелязва 20 години от основаването си. Участничките в състезанието - театър дефилираха в красиви тоалети на фолклорна основа.

В последния кръг от състезанието всяка една от тях показа Розовата котловина и Казанлък посредством определен от нея фрагмент от литературно или публицистично произведение. Победителката Вероника Стоянова избра стихотворение на своята майка, написано за Казанлък. По традиция победителката в състезанието направи обръщение и то е: "Нека бъдем повече хора! " Царица Роза 2019 обича математиката, мечтае да се посвети на точните науки. И на родния си град.

Две пътувания до Япония - до Фукяма и до Мунаката получи като награди новата казанлъшка кралица от Японското посолство и от Асоциацията Казанлък-Япония. "Горда съм с вашия гений ", сподели кметът на Казанлък Галина Стоянова и благодари на родителите на участничките в състезанието "за отгледаните почтени казанлъчанки и българки ".

На 31-ви май новата казанлъшка кралица ще получи короната си от досегашната й носителка- също математичка- Михаела Хаджиева, Царица Роза 2018. Това ще стане на общоградска гала, с която ще бъде оповестено началото на тазгодишните Празници на розата в Казанлък.

Новоизбраната кралица на Казанлък ще поведе празничното шествие в Казанлък, отдадено на розата, което ще е на 2-ри юни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР