Математическите модели при епидемии са всеизвестни, правят се от епидемиолози

...
Математическите модели при епидемии са всеизвестни, правят се от епидемиолози
Коментари Харесай

Д-р Димитър Петров: Пълни глупости са, че увеличената заболеваемост е заради Великден и Цветница

Математическите модели при епидемии са общоизвестни, вършат се от епидемиолози и експерти по обществена медицина и мениджмънт, а не от математици, които хал хабер си нямат от спецификата. Във формулите на моделите има коефициенти, които този не знае нито по какъв начин се дефинират и какво тъкмо въобще е заложил и по какви критерии. Повече от ясно е, че броят открити носители пораства и ще пораства с броя на тестванията, които се вършат, още повече, че са от разпознати огнища – шивашкия завод, Видин, Пирогов, водача на кмета в Симитли и така нататък

Няма никакви данни, че се дължи на придвижването на „ наглите софиянци “ по Великден, които надали са пътували до шивашкия завод и видинската болница. За да се твърди, че повода е придвижването по празниците, би трябвало да се разпознават двойки от безконтролен софиянец А, посетил в град/село Х провинциалиста У, и констатация че в този момент и двамата са инфектирани. Такива няма. Почти всички нови заболели са с ясна епидемиологична връзка. Проф. Мутафчийски не помни, че такива измислени констатации и умозрителни теории като на Мясников имаше по време на соцмедицината.

Забрави, че в този момент се ползва МЕДИЦИНА НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА. Подвежда се популацията за аргументите за нараствания брой инфектирани, с цел да продължи упоритият отвод да се отстранен най-малко очевидно глупавите и даже нездравословни ограничавания или метода на използването им – да вземем за пример цялостното затваряне на планини и паркове, наложителните маски на открито без значение какви са – парцали, кърпи, бурки и така нататък, КПП-тата сред градове-агломерации като София-Перник. Защото генералът през цялото време разсъждава и работи КАТО ВОЕНЕН, А НЕ КАТО УЧЕН, ЛЕКАР И МЕНИДЖЪР. И на това безсмислено твърдоглавие, учредено на погрешни заключения, май му се споделяше просто…ИНАТ.

 

Д-р Димитър Петров, Facebook

Инфо:фрогнюз
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР