Математическата справедливост изисква кандидатът за преференциален вот да си изработи

...
Математическата справедливост изисква кандидатът за преференциален вот да си изработи
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Който иска преференциален вот – да си изработи мандата

Математическата правдивост изисква претендентът за преференциален избор да си създаде мандата и по тази причина прагът за разбъркване на партийните листи би трябвало да е по-висок от настоящия. Това разяснява в ефира на bTV Radio ръководителят на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„ Не е юридически въпрос внушението в обществото, че това общество не приемало новото правно решение и то изглеждало като лишаване на добити права – дано дават отговор тези, които вършат внушенията “, прикани той.
ГЕРБ връща старите правила за преференциален избор (ОБЗОР) Българска социалистическа партия няма да се върнат в Народното събрание, до момента в който не се реши въпроса с машинното гласоподаване
По думите му и в други централноевропейски страни е било признато същото предписание, което тук провокира отрицателен отзив и се наложи ГЕРБ да се откажат от него. „ Ние сме твърдо за мажоритарно гласоподаване на всички места. Приемаме преференцията като хибрид, като заместител, който цели да размени неналичието на мажоритарен избор “, добави той.

Кирилов акцентира, че претекстовете на Движение за права и свободи против преференцията са били разнообразни – създавала чувство за корист с името на партията. Имало и мнения, че тя е детайл от следения избор. Депутатът загатна за народен представител от Велико Търново с татко с огромно наличие „ на избран пазар на екологични услуги “, само че отхвърли да приказва с имена.
Правната комисия отсрочи разглеждането на преференциите Депутатите ще разискват процедурните правила за избор на нов състав на ЦИК
Днес правната комисия не стартира работа по 180-градусовия завой в изборните правила. По думите на Кирилов, обаче, към този момент има подготвен законопроект, който ще разреши разнообразни разновидности на промени съгласно обсега на предстоящото несъгласие от страна на президента на текстовете, зад които към този момент и ГЕРБ настояват, че не стоят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР