Математическата гимназия в София отдавна е сред водещите училища в

...
Математическата гимназия в София отдавна е сред водещите училища в
Коментари Харесай

Прокобата "български учител"

Математическата гимназия в София от дълго време е измежду водещите учебни заведения в България.

Доказано. Това е гнездото на златни медалисти от олимпиади, там се приготвят едни от най-талантливите младежи, а всичко това приказва красноречиво за равнището на преподавателите и ръководството на учебното заведение. Говореше. Защото последните уволнения, сагата с шефа Антони Стоянов и митингите против него на родители и възпитаници потвърждават остарялата сентенция, че хубавите тикви отиват за свинете.

Трудово-правните ходове, осъществени тихомълком от Стоянов по време на лятната почивка, са сюжет, заслужен за „ Игра на тронове “, „ Къща от карти “ или различен сериал за власт, в който царят се е барикадирал зад дебелите порти на тронната си зала и не чува нито родителите, нито учениците, нито даже МОН, които му желаеха оставката. Всички са против Стоянов, включително и кметът Йорданка Фандъкова, а разправията в елитното учебно заведение от ден на ден замязя на битова драма и дребно почистване на сметки.

Така не се прави

Всичко стартира преди седмици с изненадващото уволняване на дългогодишната учителка по математика Петя Тодорова, която даже не бе позволена да влезе в постройката на гимназията, а в следствие й беше препоръчан цивилен контракт, вместо трудов. Мотивът на Стоянов беше, че преподавателката е уронила престижа на СМГ, като не е позволила нейни ученици да вземат участие в националния кръг на съревнование „ Европейско кенгуру “, извършен при започване на юни. Всъщност, учениците от СМГ са позволени до надпреварата и печелят в няколко разнообразни класове.

„ Не за първи път съм член на национална комисия. Но не разбирам по какъв начин член на национална комисия може да лобира за едно учебно заведение. Дори учебното заведение, в което работи “, отбрани се тогава Тодорова. Днес тя не е единствената пострадала, защото се оказа, че 8 нейни сътрудници от СМГ няма да получат контракти за работа.

Директорът Антони Стоянов в началото мълча, което не му направи никаква услуга. Остана чувството, че крие нещо, откакто не желае обществено да отбрани решението си. Не би трябвало да има проблем, в случай че е прав, нали по този начин? Или просто е бил заставен да пази тишина?

Все отново, той даде изявление, в което изясни, че няма да подаде оставка, че работи по съвест, както и че е приет в Европа поради всичко направено в СГМ, до момента в който в България „ някой желае да ме уволнят “. Стоянов поддържа тематиката, че 130 деца от СМГ са ощетени от госпожа Тодорова “. „ Сега пострадвам, тъй като ги пазя “ - разяснява той, както и че е в началото е „ помолен да няма медийни изяви, до момента в който МОН тушира нещата “.

Още по тематиката прочети тук.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР