Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе подготвя редица събития за

...
Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе подготвя редица събития за
Коментари Харесай

Млади математици от Русе почитат великия си патрон

Математическа гимназия „ Баба Тонка “ в Русе приготвя редица събития за патронния си празник. В началото на 2019 година бе разгласен конкурс за литературно творчество на тематика „ Преображение”, в който участваха 50 гении в писаното слово.
На 18 март, взаимно с Училищното настоятелство, ще бъде публикуван обичайният книжовен алманах със средношколски творения. Той ще съдържа 35 литературни творби и 13 илюстрации. На 20 март ще излезе от щемпел и учебният вестник „ Свободен час “, отдаден на патронния празник. На същия ден часът на класния ще е отдаден на живота и делото на Тонка Обретенова. На идващия ден, от 14.30 ч., ще бъде поднесен венец на паметната плоча на великата българка пред образователното заведение.
На 22 март ще е връхната точка на честванията. От 9.30 ч., в Пантеона на възрожденците, ще бъде отслужена заупокойна молитва за патрона на учебното заведение. В същия час, възпитаници ще поднесат венец пред паметника на Баба Тонка. Тържественото заседание ще стартира в 11 ч., в „ Канев център “.
В Художествената изложба на ул. „ Борисова” 39, от 18 до 22 март ще бъде подредена галерия с училищен произведения.
Богатата стратегия ще приключи на 8, 9 и 10 април с три благотворителни представления на Театрална натрупа „ МАГИМ “ – „ Сънища в лятната нощ “ по Шекспир, които младите актьори ще показват в зала „ Русе”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР