Мастурбацията може да се окаже полезно оръжие в борбата с

...
Мастурбацията може да се окаже полезно оръжие в борбата с
Коментари Харесай

Мастурбацията била ефикасно оръжие срещу грипа

 Мастурбацията може да се окаже потребно оръжие в битката с грипа и настинките, настояват учени, представени от електронното издание Big Think.

Оргазмите са обикновено физиологично събитие и са проучени детайлно от науката, само че към момента има какво да се научи за резултатите, които те оказват върху общото положение на човешкия организъм.

Тялото и мозъкът реагират на химикалите и хормоните, които се отделят при половия акт. Според учените това е реалност, без значение дали става въпрос за контакт сред двама сътрудници или за самозадоволяване.

Мастурбацията, да вземем за пример, провокира прилив на допамин и окситоцин,  които са известни като “хормоните на щастието ". Но позитивното им въздействие не се изчерпва единствено с възстановяване на настроението. Окситоцинът, да вземем за пример, лимитира въздействието на хормона кортизол, който се усилва в положение на стрес, боязън или суматоха.

Според откривателите на медицинските резултати на оргазма, той е най-силният генератор на допамин, който човек може да изпита, без да приема лекарствени препарати.

В същото време приливът на окситоцин и допамин укрепват и имунната система на организма, увеличавайки неговата резистентност на инфекции и вирусни болести, настояват откриватели от университетската клиника в немския град Есен. Техните наблюдения се базират на изследване, извършено измежду 11 доброволци, което изследва резултатите от мастурбацията върху белите кръвни телца и имунната система. написа " Профит ".

Друго здравно проучване пък изследва резултатите от самозадоволяването на база представителна извадка от 800 пациенти с мигрена и 200 пациенти с други признаци на главоболие. 60% от участниците са изпитали облекчение на признаците, откакто са взели участие в полови занимания (включително и сами).

Според учените няма нищо учудващо във обстоятелството, че както неприятните привички (недоспиване, преяждане, злоупотреби с алкохол, цигари и т.н.) се отразяват зле на имунната система, позитивните практики (като постоянния сън и половите контакти) могат да подсилят човешкия организъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР