Мастните клетки, разположени дълбоко под кожата на човека, усещат светлината.

...
Мастните клетки, разположени дълбоко под кожата на човека, усещат светлината.
Коментари Харесай

Мастните клетки усещат слънчевата светлина

Мастните кафези, ситуирани надълбоко под кожата на индивида, усещат светлината. Когато тялото не получава задоволително светлина, тези кафези трансформират държанието си и усилват риска от метаболитен синдром, заяви Сайънс Екс, представен от Българска телеграфна агенция.

Откритието е на учени от детския медицински център в Синсинати и е оповестено в сп. " Сел рипортс ".

Учените изследвали по какъв начин мишките управляват телесната си температура.

Проучването им демонстрира, че излагането на светлина контролира метода, по който два типа мастни кафези работят дружно, с цел да произведат суровините, които останалите кафези употребяват за сила.

Учените стигат до извода, че слънчевата светлина е нужна за естествения енергиен метаболизъм при мишките.

Авторите на проучването показват, че нарушаванията в този главен метаболитен развой отразява нездравословния аспект на актуалния метод на живот - прекарването на прекомерно доста време в затворени пространства.

" Телата ни са се развивали през годините под светлината на слънцето, в това число сме развили гени за чувство на светлината, наречени опсини ", сподели доктор Ричард Ланг, биолог, който взе участие в проучването. " Сега обаче ние прекарваме огромна част от времето си на изкуствена светлина, а тя не обезпечава цялостния набор светлина, която получаваме от слънцето ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР