Mastercard увеличава лимита за безконтактни плащания в 29 държави в

Mastercard увеличава лимита за безконтактни плащания в 29 държави в ...

Увеличават лимита на безконтактните плащания.


Mastercard увеличава лимита за безконтактни плащания в 29 държави в Европа. В България той става от 50 на 100 лв. България е сред челните меса по навлизане на безконтактни плащания, със почти 100% безконтактни терминали и около 80% безконтактни карти на пазара.

Компанията подкрепи няколко инициативи през последните месеци, които доведоха до драстично увеличение на използването на безконтактни карти и мобилни устройства в Европа; 75% от всички трансакции в цяла Европа вече са безконтактни. Това увеличение на безконтактните лимити означава, че клиентите и търговците скоро ще могат да извършват и получават повече от своите плащания бързо и сигурно, без да е необходимо да въвеждат ПИН код или да използват пари в брой.

В държави, като Великобритания, Ирландия, Естония и Полша, промяната ще бъде наложена за постоянно, а други ще я предложат временно, за да помогнат на потребителите да пазаруват лесно и с минимален риск от докосване на различни повърхности по време на световната пандемия. Увеличения в региона има в Северна Македония и Албания. ПОС терминалите в магазинната мрежа ще бъдат актуализирани поетапно през следващата седмица.

Източник: fakti.bg