Mastercard представя съвети за пътуване, които ще помогнат на почиващите

...
Mastercard представя съвети за пътуване, които ще помогнат на почиващите
Коментари Харесай

Банковите карти стават все по-важни за туристите, посещаващи България

Mastercard показва препоръки за пътешестване, които ще оказват помощ на почиващите да се възползват от спокойствието и сигурността, които оферират електронните заплащания на всяка крачка от пътуването – от планирането, през резервациите до доста по-малкото изгубено време на самото място за отмора. Когато пътуват в чужбина хората от ден на ден се осланят на електронните заплащания и ги възприемат като все по-важни до момента в който са на отмора.

Европейците обичат да пътуват - приблизително към 10 пъти годишно, за забавление в личните си страни или в чужбина. На чело на класацията попадат чехите и словаците, които пътуват 19 пъти годишно, както и българите – 13 пъти1. По последни изследвания на Mastercard в България, съвсем 60% от българите пътуват най-малко един път годишно в чужбина. Предпочитаните дестинации на родните туристи са европейските и прилежащите страни, като всеки втори българин възнамерява да пътува в Гърция (49,5%)3. Проучването демонстрира също по този начин, че българите, пътуващи в чужбина заплащат с картите си главно за настаняване 67%, за извършване на покупки 68% и за храна – 31%3. Говорейки за България, страната е приветствала над 9 милиона чужденци през 2017 година Почиващите са похарчили над 3,7 милиарда евро, като 13% от тях са били за настаняване, 24% за забавление, 16% за храна и 11% за извършване на покупки. Над 40% от всички преводи са били осъществени посредством разплащателни карти.

„ Mastercard се трансформира в съвършен сателит за хората, които ценят удобството, бързината и сигурността на електронните заплащания, без да се постанова да се сблъскват с проблеми като пари в брой или обменни бюра. Ние се стремим да помогнем на пътуващите за бизнес и за отмора да се насладят оптимално на своето пътешестване преди, по време и по-късно. Съветите за пътешестване на Mastercard са основани особено, с цел да създадат ваканцията на хората още по сигурна и приятна до момента в който се любуват на скъпите прекарвания, които им предлагаме. “, показа Ваня Манова, управител на Mastercard за България и Македония.

Когато планирате пътешестване:

• Дръжте на разположение телефонни номера: направете си лист с значими телефонни номера, преди да тръгнете на път.

• Поинтересувайте се какви преимущества предлага вашата карта – като да вземем за пример туристическа застраховка или спомагателни услуги.

• Създайте си паметен маршрут и посетете уеб страницата priceless.com за скъпи прекарвания

По време на почивката:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР