Mastercard каза на финансовите институции да не позволяват транзакции с

...
Mastercard каза на финансовите институции да не позволяват транзакции с
Коментари Харесай

Mastercard забрани покупките на марихуана с банковите си карти

Mastercard сподели на финансовите институции да не разрешават транзакции с марихуана по своите дебитни карти. По този метод компанията нанася удар на промишленост, която и в този момент е в периферията на финансовата система в Съединените щати, написа Reuters.

Повечето банки в страната не обслужват компании за канабис, защото марихуаната e противозаконна на федерално равнище, макар че няколко щата легализират нейната здравна и развлекателна приложимост.

Тъй като бяхме известени за този въпрос, ние бързо го проучихме. В сходство с нашите политики, ние инструктирахме финансовите институции, които оферират платежни услуги на търговци на канабис и ги свързват с Mastercard, да прекратят активността “, сподели представител на компанията в сряда.

„ Федералното държавно управление счита продажбите на канабис за противозаконни, тъй че тези покупки не са позволени в нашите системи “, добави представителят.

Главният изпълнителен шеф на Sunburn Cannabis Брейди Коб сподели, че „ този ход е още един удар върху узаконената от страната промишленост за канабис и пациентите/потребителите, които желаят да имат достъп до тази зараждаща се категория “.

Ние ще продължим да се застъпваме за промяна на канабиса във Вашингтон посредством по-нататъшен разговор с определени длъжностни лица и заинтригувани страни, с цел да напреднем в диалозите в поддръжка на растежа на безвреден, законен канабис в Съединени американски щати “, сподели президентът на Pot firm Verano Дарън Вайс.

По-рано този месец републиканският сенатор Джон Корнин сподели, че проектът на водача на болшинството Чък Шумър да одобри законопроекта за банкиране на марихуаната е „ благопожелание “.

Законът за безвредното банкиране е основен, защото би улеснил достъпа до банкови услуги за промишлеността на канабиса.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР