Mastercard Inc. и Visa Inc. са сред част от компаниите,

...
Mastercard Inc. и Visa Inc. са сред част от компаниите,
Коментари Харесай

Mastercard. и Visa преразглеждат участието си в криптовалути

Mastercard Inc. и Visa Inc. са измежду част от фирмите, които преразглеждат присъединяване си в плана за криптовалутата Либра на " Facebook ", заяви в сряда " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Според източниците на финансовото издание, ръководителите на някои от фирмите поддръжници на плана, известни като Асоциация Либра, са отказали молбите на " Facebook " да поддържат обществено плана в резултат на отрицателна реакция на тази концепция от страна на Съединени американски щати и на редица представители на европейски държавни управления, както и от боязън да не привлекат вниманието на регулаторните органи.

Тези източници на " Уолстрийт джърнъл " прибавиха, че Министерството на финансите на Съединени американски щати е изпратило писма до редица компании, в това число Mastercard и Visa, с молба за цялостен обзор на техните стратегии против прането на пари и по какъв начин цифровата валута Либра ще се впише в тях. Когато обаче фирмите, които са членове на асоциацията, са поискали от " Facebook " информация по тези въпроси, те не са получили подробни отговори.

Освен това не е ясно какъв брой членове на Асоциация Либра ще се ангажират с новата криптовалута, защото те са подписали единствено необвързващи писма за желание и никой от тях не е дал десетте милиона $, които " Facebook " изиска от всеки член, с цел да финансира основаването на цифровата валута Либра и самата мрежа за разплащане с нея.

Източниците на " Уолстрийт джърнъл " показаха, че ръководителите на фирмите от асоциацията ще се срещнат във Вашингтон, окръг Колумбия, в четвъртък (3-ти октомври) и в Женева на 14-ти октомври, с цел да преразгледат устава си и да назначат съвет на шефовете.

Новината може да затрудни съществено водещата обществена медия " Facebook " по пътя ѝ за реализирането на плана за криптовалутата " Либра ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР