Масовото внедряване на електрически превозни средства протича бавно, но в

...
Масовото внедряване на електрически превозни средства протича бавно, но в
Коментари Харесай

Лошо настроените светофари допринасят за увеличаване на вредните емисии

Масовото внедряване на електрически транспортни средства протича постепенно, само че в битката за понижаване на нездравословните излъчвания в превоза може да се търсят и други пътища. Един от тях през днешния ден може да бъде оправянето с неприятно настроените светофари, твърди компанията Inrix за разбор на данни за трафика и надзор.

Компанията предлага изчерпателен инструмент, за който твърди, че ще разреши на пътните организации да ръководят своите мрежи от светофари по-ефективно, което евентуално ще понижава излъчванията. Inrix твърди, че типично транспортно средство с 3,0-литров мотор с вътрешно горене да вземем за пример генерира два кг въглероден двуокис (CO2) излъчвания на всеки 10 минути на луфт. В градовете с доста трафик, прекъсвания и тръгвания това време може да се натрупа много бързо.

Навременната светофарна сигнализация може да има доста въздействие върху намаляването на излъчванията. В град с размерите на Атланта може да бъде предотвратено изхвърлянето на 269 000 тона излъчвания CO2, еквивалентни на CO2, обхванат от гора, 3,3 пъти по-голяма от самата Атланта, съгласно Inrix.

В град с размерите на Чикаго, усъвършенстваната работа на светофарите може да предотврати до 655 000 тона излъчвания на CO2, а в метрополис с размерите на Ню Йорк могат да предотвратят до 14 милиона тона CO2, твърди Inrix.

Някои градове имат интелигентни светофари, ориентирани към усъвършенстване на трафика и понижаване на времето на луфт на транспортните средства. Системата за различаване на светофари на Audi да вземем за пример може да взаимодейства с тези светофарни сигнали и да заяви на лидера, по кое време светлината е на път да се промени.

Други автомобилни производители не са последвали образеца на Audi в тази област, макар че Honda има някои положителни хрумвания с технология за "зелена вълна ", която може да спести гориво.

И както първоначално подчертахме, шофирането на EV или хибрид ще помогне за намаляване на някои от нездравословните резултати в отделянето на излъчванията при тръгване, прекъсване и в градските тапи.

Бел.редакцията
Едва ли в ЦГМ на София даже им светва мисъл в това направление...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР