Масовото убийство на 20 души в търговски център в град

...
Масовото убийство на 20 души в търговски център в град
Коментари Харесай

Убиецът в Ел Пасо може да бъде осъден на смърт

Масовото ликвидиране на 20 души в търговски център в град Ел Пасо в Тексас ще се преглежда като дело за " вътрешен тероризъм ", обявиха федералните американски управляващи, представени от AP.

" Смятаме да създадем това, което вършим с терористите в тази страна - да подсигуряваме бързо и неоспоримо правораздаване ", сподели прокурорът от западния окръг на Тексас Джон Беш. А прокурорът за окръг Ел Пасо Джейми Еспарца сподели, че управляващите ще желаят смъртна присъда за килъра.

Мексиканските управляващи считат нападението в Ел Пасо за терористичен атентат против мексиканци. " Смятаме случилото се за терористичен акт, ориентиран против мексиканско-американската общественост и мексиканците в Съединени американски щати ", съобщи външният министър на Мексико Марсело Ебрард. Той добави, че мексиканските управляващи ще обмислят да издигнат съответните обвинявания пред съда и ще изискат, в случай че е належащо, екстрадицията на причинителя на нападението. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че шестима от 20-те починали при нападението са мексиканци. Други седем мексиканци са измежду ранените. Нападението в събота беше осъществено от 21-годишен мъж, който беше арестуван от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР