Масовото тестване ще се извършва по групи, които са застрашени,

...
Масовото тестване ще се извършва по групи, които са застрашени,
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: София е най-големият резервоар на COVID-19, не пътувайте – опасно е

Масовото тестване ще се прави по групи, които са застрашени, по райони, на инцидентен принцип
София остава най-големият контейнер на болестта с доста огнища, още веднъж молим софиянци да не се готвят да пътуват. Tова е огромната заплаха, а не е принуда против жителите. Само през вчерашния ден като обявихме, че ще бъдем по деликатни на КПП-тата, цяла София се юрна да се изнася още в сряда. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Той изясни, че всеобщото тестване ще се прави по групи, които са застрашени, по райони, на инцидентен принцип и по епидемиологични характерности. То е почнало преди две седмици, като се употребява и методът на пуловете.

На територията на кв. „ Факултета “ и кв. „ Филиповци “ са открити 20 инфектирани с COVID-19 лица, които не са засечени по време на всеобщото проучване. Има и доста огромен брой контактни лица и това е довело до карантина на кварталите и всеобщо тестване.

Щабът ще предложи преустановяване на полетите сред Лондон и Варна.

„ В България хлорикин се употребява още от началото на лекуването на инфектираните, само че резултата от лекуването с него не е магически. За лекуване на инфекцията няма още лекарство, единственото несъмнено е, че физическата отдалеченост е най-хубавото лекарство “, напомни ген. Мутафчийски.

Той уточни, че към момента е рано да се разисква дали изключителното състояние у нас ще бъде удължено и след 13 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР