Масовото поскъпване на основни потребителски стоки и услуги е водеща

...
Масовото поскъпване на основни потребителски стоки и услуги е водеща
Коментари Харесай

Алтерко помага да се съкратят разходите за ток и отопление

Масовото повишаване на съществени потребителски артикули и услуги е водеща тематика освен в родното пространство, а и на Запад. Междувременно енергийната рецесия се разгръща надалеч оттатък експертните прогнози, с цел да доближи джоба на потребителите с повишаване на цените на тока и отоплението. През тази зима стойностите на топлата вода и парното за бита се покачиха с към 30% в огромните градове, а София е рекордьор с малко над 40% по-високи месечни сметки. Междувременно в по-малко обитаемоте области повишаването сред 11 и 23%, въпреки и на пръв взор по-малко, се усеща също толкоз сензитивно.Но повишението на месечните режийни разноски оказа още по-голямо въздействие на бизнеса, който в България използва промишлен ток, а плащаните цени субсидират тези на електрическата енергия и топлоенергията за бита. Именно това принуди редица бизнеси да усилят стойностите на създадените произведения и осъществяваните услуги.

Масовото повишаване на съществени потребителски артикули и услуги е водеща тематика освен в родното пространство, а и на Запад. Междувременно енергийната рецесия се разгръща надалеч оттатък експертните прогнози, с цел да доближи джоба на потребителите с повишаване на цените на тока и отоплението. През тази зима стойностите на топлата вода и парното за бита се покачиха с към 30% в огромните градове, а София е рекордьор с малко над 40% по-високи месечни сметки. Междувременно в по-малко обитаемоте области повишаването сред 11 и 23%, въпреки и на пръв взор по-малко, се усеща също толкоз сензитивно.

Но повишението на месечните режийни разноски оказа още по-голямо въздействие на бизнеса, който в България използва промишлен ток, а плащаните цени субсидират тези на електрическата енергия и топлоенергията за бита. Именно това принуди редица бизнеси да усилят стойностите на създадените произведения и осъществяваните услуги.

В изискванията на международна инфлация и покачващи се цени на тока и отоплението постигането на енергийна успеваемост за оптимизацията на енергийните разноски се наложи като водеща тематика в общественото пространство. Според българския софтуерен иноватор " Алтерко " най-икономичният метод за постигането на това е автоматизацията на процесите посредством консолидиране на интелигентни устройства за надзор и премерване на потреблението на електрическа енергия. Този развой, несъмнено, зависи от доста фактори и е друг за частен дом и офис постройка, само че приблизително автоматизацията с устройствата на Shelly може да докара до понижение на месечните разноски за ток и отопление с до 45%, като този % даже може да пораства при изчерпателен разбор и надграждане.

През последните 7 години " Алтерко " работи по развиването на пазарите си в Западна Европа и скандинавските страни, където техният smart home бранд Shelly e неоспорим водач. Именно там компанията натрупа скъп опит и усещания, които бележат посоката й на развиване и слагат акцент върху енергийно ефикасните решения.
Реклама
Потенциалът е ясно забележим в представяните от " Алтерко " финансови резултати - по-рано този месец компанията регистрира нарастване на консолидираните доходи от активността си с 54.6%. Междувременно акциите на компанията не престават да регистрират постоянен растеж макар несигурната икономическа обстановка.
Осъществен план за автоматизация на осветлението за оптимизация на разноските на корпоративен офис, 150 кв.м Използвани Shelly устройства: 3 x Shelly Motion, 4 x Shelly Pro 4PM Инвестиция в устройства: 1022.6 лева (без ДДС) Резултат за първия месец: 46% по-ниска консумация на електричество Shelly TRV Интелигентен термостатен радиаторен вентил за оптимизацията на употребяваното отопление посредством умни графици. Позволява задаването на автоматизирано включване на по-ниски отоплителни температури през времето, в което хората са отвън помещението, и още веднъж автоматизирано увеличение на отоплителната мощ директно преди прибиране. Shelly Light Solutions Адаптивно осветяване оказва помощ за оптимизацията на потреблението на сила посредством интелигентни графици, таймери и разширени функционалности. Умните решения на Shelly обезпечават потребление на осветлението единствено когато е нужно според от равнищата на естествена светлина, часа, сезона и така нататък Shelly Plus 1PM Автоматизира бойлера и мери потреблението му, като по този метод отстрани загубата на вода и сила. А интелигентното обмисляне разрешава следене на нощната енергийна цена, с цел да обезпечи най-ефективното и бюджетно потребление на силата. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Енергетика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР