Масовото изоставяне на СИРИЗА от гласоподавателите от средната класа изтъква

...
Масовото изоставяне на СИРИЗА от гласоподавателите от средната класа изтъква
Коментари Харесай

Средната класа изостави Ципрас

Масовото занемаряване на СИРИЗА от гласоподавателите от междинната класа акцентира "Файненшъл таймс " като причина за евентуалното изборно проваляне на премиера Алексис Ципрас на идните парламентарни избори в обява, представена от гръцката телевизия Скай.

Британският стопански вестник отбелязва, че гърците от междинната класа "бяха ударени тежко от внезапното нарастване на налозите " и в следствие не могат да бъдат уверени от слабото икономическо възобновяване при Алексис Ципрас.

Според гръцки анализатори разликата с "Нова народна власт " (в изследванията - б.ред.) е прекомерно огромна, с цел да бъде обезщетена във времето, което остава до изборите на 7 юли.

Кореспондентката на "Файненшъл таймс " разяснява, че Ципрас се е посочил като "умел прагматик, като изостави огнената си изразителност в границите на няколко месеца ", обърна резултата от референдума през 2015 година, отхвърли предлагането на (финансовия министър Янис) Варуфакис за връщане към драхмата и отстъпи пред суровите фискални ограничения, които постановиха кредиторите.

В публикацията се отбелязва, че макар интернационалните похвали за Преспанския контракт, министър председателят "предизвика гнева на мнозина гърци с неуспеха си да извърши обещанието си за справяне с преплитането на политическите и икономическите ползи ".

В умозаключение обявата споделя, че болката от изборното проваляне за СИРИЗА ще бъде смекчена от събитието, че партията към този момент се е утвърдила като постоянна мощ в гръцката политика. Изказва се и упованието, че Ципрас ще остане отпред на СИРИЗА, не на последно място тъй като няма противник с задоволителна поддръжка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР