Масово връзване на мартеници под съпровода на брас оркестри и

...
Масово връзване на мартеници под съпровода на брас оркестри и
Коментари Харесай

Масово връзване на мартеници на Балканско Гуча парти

Масово връзване на мартеници под съпровода на брас оркестри и български хора ще се развихри на 2 март в столичния клуб Maze. “Балканското Гуча празненство “ ще се организира за 17-ти път в навечерието на Националния празник и ще разпали кръвта с нетрадиционна комбинация от фолклорна музика, рок и ска. Специално присъединяване в това издание ще направи духовия оркестър “Закс”.

Докато купонджийте се кичат с мартеници ще звучат най-веселите балкански ритми в шеметна симбиоза с по-твърди пънк-ска групи с балканско звучене като Dubioza kolektiv, S.A.R.S. и други. Купонът ще стартира още от входа, където всички ще бъдат посрещани по български – с ракия и мезе.

Идеята за поредицата празненства се ражда преди близо пет години и е въодушевена от най-големия фестивал за Балканска духова музика “Гуча”, който се организира всяка година в Сърбия. Според уредниците Явор и Деян, то е празник на балканската “лудост” и “радост” взети дружно и сигурно е най-позитивното събитие в клубния живот на столицата. Всяко празненство е тематично и отдава по собствен метод уважението си към обичайните български ритми. Всеки път особено присъединяване има български танцов състав и духов или различен оркестър, а гостите на събитието незабелязано и с възторг се включват в хората, водени с флаг.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР