Масово учениците в Бургас и страната решиха вместо да купуват

...
Масово учениците в Бургас и страната решиха вместо да купуват
Коментари Харесай

Идва ли краят на "букета за учителката"?

Масово учениците в Бургас и страната взеха решение вместо да купуват скъпи букети за първия образователен ден, да дарят средствата си за благотворителни дела. Така да вземем за пример вместо с цвете в ръка, един първолак ще отиде на учебно заведение и ще остави парите в дарителска кутия, вместо да подари китка на учителката си, оповестява "Флагман ".

Според локални продавачи обаче това е удар против тях. Както цветарите обичат да споделят „ Ден година храни”, те самите разчитат на 16-и септември, защото първият образователен ден е денят, в който жътвата е най-голяма и оборотите стигат до тавана.

„ Цените са напълно естествени, даже не са повишени. Но в случай че на 15-и септември не продадем квалифицираната стока, тя ще отиде в коша и ние ще сме на загуба”, разясняват цветари от центъра на Бургас.

Дъно! Цветарки с грозни думи за учителки преди първия образователен ден ВИДЕО

Учениците във Варна да вземем за пример ще дарят избраните средства за дребната Алекс, а не за красиви букети, които ще увехнат след броени дни. Всеки класен началник от учебното заведение, което реши да поддържа самодейността, ще подготви кутия за дарения и след края на образователния ден, парите ще бъдат дарени по предопределение.

В Пловдив обстановката е сходна. Там учениците са решили да влагат парите за цветя в помощ на детска клиника за нов педиатричен и онкохематологичен комплекс УМБАЛ “Свети Георги”.

Според цветарите в Казанлък обаче от цялата доброжелателна идея страдали само те:

„ Открай време се знае, че за първия образователен ден детето подарява букет. Това са обичаи, само че не би трябвало да се ощетява даден отрасъл, ние също храним фамилии. Това е надали не изнудване, не е заслужено, по тази причина сме обидени”, споделят цветарите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР