Масово убиват дървета в центъра на Варна, алармираха жители на

...
Масово убиват дървета в центъра на Варна, алармираха жители на
Коментари Харесай

Варненци: Убиват дървета в центъра на града

Масово убиват дървета в центъра на Варна, сигнализираха поданици на морския град. Това става поради ремонта на ул. " Тодор Икономов ", която е наоколо до постройката на Икономическия университет в града. Там се подменят бордюри и тротоарни плочи. До тук хубаво, само че..., както постоянно в България има едно само че. За да бъдат сложени новите бордюри, част от корените на дърветата са отрязани, видя кореспондент на Varna24.bg , който ревизира сигнала.

А какво е дърво без корен!? Всичко се прави по план, ясно, само че нищо не пречеше бордюрът да е подложен на някакви 20 сантиметра от дънера на дървото, а не да се отстраняват част от корените му, разясняват варненци. Това, съгласно тях, обрича дърветата на крах. Хората напомнят, че преди години бе осъществена резитба на клони в региона на Шишковата градинка и след това дърветата изсъхнаха. Така, допълват те, ще стане и в този момент.

Трябваше при проектирането да се планува, че там има огромни дървета и малко да се оширочи тротоара за сметка на пътя, още повече, че улицата е еднопосочна, обобщават варненци.

Много непослушни неща има във Варна. Ето и тези дървета! Че не можаха ли да се попреместят малко, като виждат, че са застанали тъкмо там, където би трябвало да бъдат положени бордюрите, " метафизичен " пък разсъждават зевзеци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР