Масово се правят скромни сватби само с кумове или по

...
Масово се правят скромни сватби само с кумове или по
Коментари Харесай

Заради пандемията: Младите вдигат сватби само с по 2-3 гости

 Масово се вършат скромни сватби единствено с кумове или по 2-3 индивида посетители. Младите сватбари спестявали някой лев по организацията и почерпката, като се оправдавали с ковид. 

Тенденцията е видяна незабавно, откакто сватбените тържества бяха позволени след сериозния пик на пандемията. 

Много младежи даже заживяват дружно без да подвигат брак, като отсрочват церемонията за след края на болестта. Сватбите фрапантно са намалели, само че въпреки всичко има смели младежи, които подвигат огромно и шумно угощение.

Браковете понижават най-вече в огромните градове: София, Пловдив, Варна и Бургас, до момента в който в по-малките селища гледат да съблюдават традициите и не се плашат толкоз от короната.

Сватбата е едно от най-важните събития в живота и е обикновено да е скъпа. Ако желаеме да се вършим на баровци, тържеството ще се оскъпи с до 12 бона

Сред най-популярните ВИП-места са Царевец, Дворецът в Балчик, Античният спектакъл в Пловдив и дворецът Евксиноград. В София за сватби богаташите постоянно употребяват Националния исторически музей. В НИМ единствено наемът за градината коства 4500 лева без включени обслужващ личен състав, меню и т.н. 

Все повече българи се женят и в чужбина, като желаните дестинации са Гърция и Турция.

У нас към този момент има компании, които провеждат сватби в Гърция, като цената единствено за храната е от 80 до 100 евро на човек.

Най-предпочитания гръцки курорт, където се женят българи е Санторини, разкриват от туристическите организации, представени от " Лупа.бг ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР