Масово събаряне на незаконни къщи в пловдивския квартал Шекер махала

...
Масово събаряне на незаконни къщи в пловдивския квартал Шекер махала
Коментари Харесай

Багери влязоха в пловдивската "Шекер махала"

Масово срутване на противозаконни къщи в пловдивския квартал " Шекер махала " стартира локалната власт. Сред постройките, избрани за побутване, има и солидни здания. Акцията се организира, откакто за някои от незаконните обекти години наред общината е водила каузи и решението за премахването им, е утвърдено от съда преди дни.

Заради напрежение измежду жителите е засилено е полицейското наличие в региона. Още от рано сутринта се събраха недоволни хора, които споделиха, че няма да разрешат на багерите да съборят домовете им.

В махалата дойдоха два булдозера и голям брой камиони, които ще отстранен противозаконните постройки през днешния ден. Част от жителите, на постройките, са почнали сами да събарят домовете си преди да дойдат машините.

Пред камерите на NOVA, те обясниха, че общината ги е предизвестила за събарянето едвам преди месец. Ромите искрено споделиха, че не заплащат налози, а единствено ток и вода.

“Незаконните постройки са общо 20 на брой. На времето тук имаше канал, който беше затрупан преди десетина години. След това, изникнаха и постройките върху канала. Във връзка със градежа, има проваляне на канала, задръстване, а водата не може да се изтича “, съобщи кметът на регион “Северен “ в Пловдив.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР