Масово почистване на река Места организират жители на Белица. Реката

...
Масово почистване на река Места организират жители на Белица. Реката
Коментари Харесай

Масово почистване на река Места организират жители на Белица

Масово разчистване на река Места провеждат поданици на Белица. Реката е замязяла на плаващо бунище.

В средата на януари река Места преля. Обилните превалявания наводниха градове и села в Югозападна България и докараха тонове отпадък. Два месеца по-късно следите от човешката немарливост към момента личат.

Акцията е проведена от общината. Боклук има по цялото продължение на реката. Найлони, шишета, хартиени боклуци и даже документи са се увили към клоните на падналите дървета.

„ Над 200 души са пристигнали през днешния ден, с цел да почистим тази грозна картина, която е километри по р. Места. Цялата общинска администрация се включи, кметове на обитаеми места и доста доброволци ", посочи кметът на Белица Радослав Ревански.

След като реката бъде почистена, извършители ще бъдат издирени и санкционирани. На кметовете от дребните обитаеми места в Община Белица към този момент е разпоредено от време на време да чистят коритото на Места.

Доброволците показаха, че с изключение на поради пълноводието, поречието на реката главно е нечисто от човешкото безгрижие. Събраният отпадък ще бъде откаран в Регионалното хранилище за боклуци в Разлог.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР