Масово отстрелване на диви свине започва в Североизточна България, като

...
Масово отстрелване на диви свине започва в Североизточна България, като
Коментари Харесай

Масово отстрелване на диви свине в Добруджа заради африканската чума


Масово отстрелване на диви прасета стартира в Североизточна България, като част от ограниченията за попречване на разпространяването на болестта африканска чума, записана в прилежаща Румъния. Това бе оповестено на среща в община Генерал Тошево, проведена от „ Североизточно държавно дружество “, ръководещо горските територии в района.

В покрайнините на румънския град Тулча са регистрирани случаи на африканска чува по свинете и по тази причина фрапантно би трябвало да се понижи популацията на дивата свиня в граничните региони.

На срещата в Генерал Тошево е взето решение тази година да няма ограничаване за броя на отстреляните диви прасета, съобщи БНР.

Според шефа на „ Североизточно държавно дружество “ инж. Веселин Нинов рискът от болест е доста огромен поради сухопътната граница с Румъния. Той счита, че в случай че заболяването премине на наша територия, загубите за страната ни ще са огромни.

Предстои сходни срещи да се проведат с всички ловни сдружения в обсега на Североизточното държавно дружество, като преди всичко ще са тези с ловците в регионите, граничещи с Румъния.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР