Масово недоволство срещу комитетът по религиозните въпроси на Турция -

...
Масово недоволство срещу комитетът по религиозните въпроси на Турция -
Коментари Харесай

Скандал: Момичетата в Турция могат да се женят на 9 години

Масово неодобрение против комитетът по религиозните въпроси на Турция - Дианет, избухна в страната, заяви „ Ал Монитор “.

Причината беше решение на Дианета за смяна на визиите за понятия като пубертет. Таката специалисти по ислямско право са определили, че прагът на пубертета при момчетата е 12 година, а при девойките - 9 година Когато доближат тази възраст, момчетата доближават стадия на възпроизвеждане... а девойките – плодовитост.

Изявлението вбеси бранители на правата на дамите, елементи от опозицията и даже извести учени, изследващи исляма. От там оповестиха, че Дианета е „ умствено замръзнала институция “.

Жени към този момент стачкуваха против институцията, а в интернет излезе подписка против нейното решение.

Все отново почитан чиновник на организацията съобщи в изявление, „ че никой не трябва да дами децата си преди 15-годишна възраст. Според него девойките могат да подписват брак, когато са най-малко на 17 години, а момчетата, когато са най-малко на 18. Това ненапълно опонира на турския закон, съгласно който брак се подписва единствено на 18-годишна възраст. Възможно е това да стане и на 17, само че единствено при позволение на родителите.

В момента организацията се пробва да откри разговор с недоволните и техните представители.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР