Масово натравяне в завод край Пловдив. Работниците са пили вода

...
Масово натравяне в завод край Пловдив. Работниците са пили вода
Коментари Харесай

Ужас край Пловдив! 27 работници в завод се натровиха жестоко, предприятието затвори врати!

Масово натравяне в цех край Пловдив. Работниците са пили вода от чешмите, която обаче била смесена със застояла от противопожарните кранове, написа marica.bg.
Немският цех край Пловдив OSRAM затвори за неопределен срок. Причината е техническа нередовност във водопроводната мрежа на предприятието, която изпрати у дома 27 служащи.

„ Всички те са с храносмилателни проблеми, оплакват се или от диария, или от повръщане. Отделно други 30 са грипоподобни, само че хепатитно заболели няма. Това са заболелите от общо 800 служащи в предприятието”, съобщи пред Марица.бг доктор Ваня Танчева-Манчева.

Във вторник предприятието е било затворено. То ще проработи още веднъж, когато излязат пробите от питейната вода, изясни доктор Танчева.

Причината за случая е техническа нередовност във водопроводната мрежа на завода.

Кран от контейнер, който е бил с питейна вода и е трябвало да служи при положение на пожар, е тръгнал да се къса. Така застояла вода от резервоара се е смесвала с тази в чешмите.

Това е ставало в продължение на дни, само че никой не е забелязал. Едва, когато кранът се скъсал и питейната вода трансформирала усета си, чиновниците на предприятието разбрали за казуса.

" Срещнахме цялостно подпомагане от компанията. Взети са всички ограничения. По моя рекомендация е ликвидирана връзката с резервоара ", изясни доктор Танчева.

Позицията на завода е следната:

Можем да потвърдим, че, за жалост, вследствие на техническа нередовност в нашата фабрика в Пловдив, която докара до бактериално замърсяване на прясна вода, някои от нашите чиновници имат признаци като диария.

OSRAM надълбоко съжалява за случилото се. Здравето и сигурността на нашите чиновници постоянно е приоритет за нас. Фабриката беше затворена незабавно, откакто разбрахме за неразположението на забележителна част от чиновниците ни и установихме, че механически недостатъци в границите на оборудването са главната причина за замърсяването на водата. Ще се организира процедура по стерилизация на цялата постройка от профилирана компания. Фабриката ще възобнови активност единствено и само откакто сигурността на нашите чиновници е обезпечена.

Всички заболели чиновници ще получат цялостна поддръжка от OSRAM, като ще бъдат проведенимедицински прегледи. Надяваме се, че всички скоро ще бъдат добре!

Подходящи инженерни способи за обезопасяване на постройката се подхванати до момента в който тече следствието за неизправности. Всички ограничения, нужни за попречване на наново замърсяване, ще бъдат приложени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР