Масово ходене на охраняем плаж ще се състои в бургаския

...
Масово ходене на охраняем плаж ще се състои в бургаския
Коментари Харесай

Росенец: плажуващи и активисти на ДПС опасно близо

Масово вървене на охранителен плаж ще се състои в бургаския парк “Росенец “ до първокласния почивен комплекс, обвързван с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Инициативата натрупа поддръжници във Фейсбук групата " Масово вървене на охранителен плаж ". Организаторите оказват помощ с логистика и превоз.
Десетки са поръчките за присъединяване , сподели Ивайло Мирчев от " Да, България " пред БНР, който е измежду уредниците: " Със сигурност имаме удостоверение за най-малко 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 индивида. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици поръчки за коли. За рейсове знаем за проведени пътувания от младежките структури на Движение за права и свободи. "
Припомняме, че някогашният правосъден министър, а в този момент съпредседател на „ Демократична България “ Христо Иванов дебаркира с лодка на плаж „ Росенец “ край лятната резиденция, свързвана с името на почетния ръководител на Движение за права и свободи. Впоследствие Иванов и съпътстващите го бяха изгонени от охранители на НСО, които захвърлиха на земята българското знаме.
Вчера и вицепремиера Красимир Каракачанов разгласи, че няма законово състояние, което да забрани демонстрация. В същото време след оставката на шефа на НСО ген. Красимир Станчев, поръчката за защита по вода и суша на парцела е била оттеглена.
Малката брегова линия се намира до парцела, в който и сега е Ахмед Доган. Вчера той даже разноски екип на BTV из него, без да се поява пред камера. Доган споделил, че ще остане в лятната си резиденция и се надява да не се стигне до конфликти през днешния ден.
Бариерата при започване на правата към парцела е през вчерашния ден беше вдигната, само че действително достъп до него няма, охранител стопира влизащите.
Стана ясно обаче, че и деятели на Движение за права и свободи се събират наоколо до морската резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи. Първата пристигнала група са млади момчета, проведени от кмета на Гърмен - Феим Иса. Те са отседнали в почивен комплекс наоколо до парцела на Доган. Според медията следва
Повод за самодейността е случаят, при който някогашният министър на правораздаването Христо Иванов и двама представители на партията „ Да, България “ не бяха позволени до морския браг от чиновници на НСО, които охраняват региона.
По суша и по море ще се придвижват хората до засипания с трошляк плаж в парк " Росенец ".
Симпатизанти на Движение за права и свободи се събират в парк " Росенец "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР