Масово българи планират да стегнат багажа за предстоящия Великден. Почивните

...
Масово българи планират да стегнат багажа за предстоящия Великден. Почивните
Коментари Харесай

Тасос изяде хляба на родните курорти за празниците

Масово българи възнамеряват да стегнат багажа за идния Великден. Почивните дни към празниците дават опция на туристите да се насочат към чужбина за по-дълго време, вместо да почиват на родна почва. Сред най-предпочитаните места за пътешестване се оказва остров Тасос, разяснява екскурзоводът Тони Атанасова за Novini.bg. Мястото е по-търсено даже от нашите курорти.

И тази година продължава наклонността българи да посещават южните ни съседки Турция и Гърция. Именно Северна Гърция е най-атрактивна за българите. Новост в желанията на хората този сезон са Македония и Сърбия, където мощно застъпен е гурме туризмът, счита специалистът. Подобни екскурзии набират особена известност измежду огромните компании, които търсят развлечение.

Семействата с деца се насочат по-скоро към дестинации като Истанбул или Кавала, където могат да намерят уют и успокоение. Тук всеобщо се избират пакети all inclusive. Не са забравени и сантиментални дестинации като Италия и Испания, към които по традиция се насочват двойки, търсещи усамотение. Разходите за човек зад граница приблизително ще излязат към 450-460 лв..

Онези, които предпочетат да останат у нас за празниците, ще се поглезят на в балнео и спа хотелите. Подобен вид ще излезе на почиващите двойно по-евтино от пътуването в чужбина. Между 220 и 230 лв. би трябвало да си подготви един екскурзиант при сходни пакети.

Сред желаните родни дестинации са Банско и други дребни планински курорти като Паничище и Цигов чарк. Не липсват и запалянковци, които са подготвени да заминат за родното Черноморие. Сред морските дестинации, за които към този момент има голям брой резервации са Св. Св. Константин и Елена и Свети Влас.

Прогнозите сочат, че у нас най-вече ще бъдат визитите при родственици и другари, тъй като хората избират да прекарат празниците със фамилиите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР