Масовият убиец от Крайстчърч в Нова Зеландия Брентът Тарант е

...
Масовият убиец от Крайстчърч в Нова Зеландия Брентът Тарант е
Коментари Харесай

Властите в Нова Зеландия: ​Масовият убиец от Крайстчърч е действал сам

Масовият палач от Крайстчърч в Нова Зеландия Брентът Тарант е работил самичък, заключиха управляващите. Жертвите му се оказаха 50 откакто полицията откри още едно тяло в една от двете окървавени джамии. Компанията Facebook заяви, че за едно денонощие е премахнала милион и половина записи на нападението, излъчено онлайн в обществената мрежа от нападателя. Той е изпратил и манифеста за действието си до трийсетина души.

 © БГНЕС
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че е получила манифеста на Брентън Тарант девет минути преди нападението. Две минути по-късно текстът е бил препредаден на службите за сигурност, само че в него не се е казвало нищо за мястото на покруса.

Премиерът повтори решимостта си за стягане на закона за владеене на оръжие. Тя призна, че остават и въпроси за ролята на обществените мрежи като Facebook, употребена от Тарант за жива транслация на нападението.
 Премиерът на Нова Зеландия е получила манифеста на Тарънт 9 минути преди офанзивата Премиерът на Нова Зеландия е получила манифеста на Тарънт 9 минути преди офанзивата
Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че е получила манифеста на нападателя девет минути преди офанзивата в Крайстчърч.
Джасинда Ардърн - министър председател на Нова Зеландия: Проблемът отива надалеч отвън границите на Нова Зеландия. Това не значи, че не можем да играем дейна роля за неговото решение.
Жертвите са на възраст от 3 до 77 години, демонстрира временен лист. До сряда ще завърши предаването на телата на фамилиите. Подготвят се условия за погребения в сходство с ислямските догми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР