Масовите дезинфекции, обикновено правени от хора в защитно облекло, станаха

...
Масовите дезинфекции, обикновено правени от хора в защитно облекло, станаха
Коментари Харесай

Масовите дезинфекции срещу коронавируса предизвикват други рискове за здравето

Масовите дезинфекции, нормално правени от хора в защитно облекло, станаха нормална панорама под дърво и камък - от турската Капалъ чарши до мостове в Мексико и мигранти в Индия. Макар и на тип впечатляващи, експерти по инфекциозни заболявания ги подлагат на критика като рискови за здравето, както и като загуба на време и средства.
"Това е нелепа панорама, само че я виждаме в доста страни " - сподели Дейл Фишър, експерт по инфекциозни заболявания в Сингапур, който ръководи Глобалната мрежа за предизвестие и реакция на епидемии под координацията на Световната здравна организация.
"Не мисля, че носи плюсове, а може да е токсично за хората. Вирусът не оцелява дълго в земята " - добави той.
Говорител на кмета на Сурабая обаче сподели, че потреблението на дронове за стерилизация е належащо в зоните с доказани случаи, тъй като вирусът "може да е на всички места ".
Фебриадхита Праджатра съпостави дезинфектанта бензалкониев хлорид, който може да раздразни кожата, в случай че концентрацията е по-висока, със сапун и сподели, че той "отслабва вируса, с цел да не влезе в тялото ".
Местният гражданин Али Саровно утвърждава самодейността на градските управляващи в Сурабая. Според него дроновете обработват и покривите, до момента в който на ръка служащите могат да доближат най-вече върха на оградите.
Според Пол Тамбая от Дружеството по клинична микробиология миенето на ръцете и целевото разчистване на постоянно докосвани повърхности като бутоните в асансЬорите обезпечава по-добра отбрана от всеобщата стерилизация.
"Пръскането е на ниска цена и забележим метод, само че деликатната персонална хигиена и почистването на околната среда евентуално е по-ефективно " - сподели Тамбая.
Индийски здравни служащи провокираха отвращение в понеделник, когато заляха мигранти с дезинфектант с маркучи в щата Утар Прадеш.
В Малайзия управляващите също дезинфектират зони с висок брой болни. Кадрите на струите дезинфектант, пръскани от цистерни във въздуха обаче разтревожиха здравните специалисти. Според Кристофър Ли, експерт по инфекциозни заболявания и някогашен заместител общоприет шеф в малайзийското здравно министерство, дезинфектирането на пътищата не оказва помощ, а е разхищаване на запаси и работна мощ.
Здравните управляващи обаче обявиха, че изпращат указания по какъв начин да се дезинфектира вярно.
В индонезийската столица Джакарта конфигурират кабини, в които минаващите да могат да се дезинфектират. Използващите ги харесват. Според проф. Вику Адисасмито обаче, спреят може да раздразни кожата, устата и очите. По-добро средство съгласно него би било да се употребява водно оръдие, с цел да се разпръскват натрупали се хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР