Масови тържества избухнаха по улиците на големите градове в Алжир,

...
Масови тържества избухнаха по улиците на големите градове в Алжир,
Коментари Харесай

В Алжир празнуват оттеглянето на президента

Масови тържества избухнаха по улиците на огромните градове в Алжир, заяви Военновъздушни сили. Причината е решението на дългогодишния президент да се отдръпна от идните избори.
След дни на всеобщи митинги, съперниците на нов мандат на Бутефлика надвиха поради две основни събития в понеделник, добавя БГНЕС.
Повече от 1000 съдии в Алжир оповестиха, че няма да изпълнят ролята си на наблюдаващи на изборите, в случай че Абделазис Бутефлика е в листите.
След това генералите от армията оповестиха, че " военните и жителите имат едни и същи визии за бъдещето ", което беше явен знак, че армията симпатизира на протестиращите
Малко след разпространението на изказване от Абделазис Бутефлика, че няма да се кандидатира за нов, пети мандат, министър председателят на Алжир Ахмед Уяхия подаде оставка и беше сменен на поста от досегашния министър на вътрешните работи.
Все отново, макар тържествата по улиците, към момента няма публична дата за нови президентски избори. Президентът Бутефлика отсрочи плануваните за 11 март избори поради митингите против кандидатурата му.
Притесненията на протестиращите са да не бъде изработен опит настоящия мандат на президента да бъде удължен.
Все отново отлагането може да разреши на претендентите да проведат пълноценни акции. Мандатът на президента на Алжир е 5-годишен, а предходните избори бяха на 17 април 2014 година
Абделазис Бутефлика ръководи Алжир от 20 години. През 2013 година той получи удар, остана в инвалидна количка и появите му на публични места доста понижиха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР