Масови съкращения започват в три предприятия, работещи на територията на

...
Масови съкращения започват в три предприятия, работещи на територията на
Коментари Харесай

Масови съкращения в бившия машиностроителен гигант край Радомир

Масови съкращения стартират в три предприятия, работещи на територията на някогашния машиностроителен колос в радомирското село Червена могила. Ще бъдат освободени от 1 октомври 105 служащи и чиновници от Леяро-ковашкия машиностроителен комплекс, "Метал трейд 666 " ЕООД и "ВМВ - Метал " ЕООД.

Леяро-ковашкият комплекс е съществена добивна мощ на площадката на някогашния "завод за фабрики ". По данни от Бюрото по труда от общо 43 работещи в предприятието ще бъдат освободени 35 индивида.

"Метал трейд 666 " ще резервира 15 от своите 35 служащи и чиновници.

"ВМВ- Метал "ЕООД е с регистрация в Ихтиман, само че има сектор и в индустриалната зона на Радомир, от който освобождава 60 индивида, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Бюрото по труда в Перник..

От предприятията към този момент отхвърлят коментар.

Първите индустриални мощности на Завода за тежко машиностроене в с. Червена могила са почнали работа през 1985 година Оборудването е неповторимо, доставено най-вече от японската компания "Кобе стийл ". По планове от началото на 90-те години на предишния век, в комбината са вложени 1,4 милиарда лв..

Комбинатът е приватизиран в първите години на демокрацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР