Масови проверки за незаконна продажба на коледните дръвчета започва в

...
Масови проверки за незаконна продажба на коледните дръвчета започва в
Коментари Харесай

Започват масови проверки за незаконна продажба на елхи в Пловдив

Масови инспекции за противозаконна продажба на коледните дръвчета стартира в Пловдив , осведоми Българска национална телевизия. Всеки извършител ще бъде санкциониран.

Според Мирослав Димитров , шеф на Регионалната дирекция по горите в Пловдив, в случай че коледното дръвче има пластмасова пластина , то е несъмнено, че е добито по легален метод.

По думите му пластините би трябвало да са бели с правоъгълна форма и шестцифрен номер , като могат да бъдат и жълти с овална форма.

Пластината се закрепва на тъкмо несъмнено място - под второто отклонение от върха на отсеченото дръвче. Серията и номерът се вписват в транспортния билет, който наложително би трябвало да съпровожда коледните елхи когато те се транспортират от мястото, на което са добити до комерсиалната мрежа.

Димитров показва, че в случай че не се открият тези отличителни знаци би трябвало да се подаде сигнал на тел. 112 , с цел да се направи незабавна инспекция.

По думите му Закона за горите планува санкция от 50 до 500 лева и имуществена глоба в размер от 100 до 1000 лв..

Ако се установи, че длъжностно лице е направило някакво нарушаване, тогава санкциите са от 300 до 5000 лв..

Най-често продаваните дръвчета са ела, смърч и бял бор. От дирекцията по горите в Пловдив предлагат да се купуват коледно дръвче с корен, което след празниците може да се засади в двора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР