Масови проверки за нерегистрирани животновъдни обекти стартират в населените места

...
Масови проверки за нерегистрирани животновъдни обекти стартират в населените места
Коментари Харесай

Предстоят проверки за нерегистрирани животновъдни обекти в Асеновградско

Масови инспекции за нерегистрирани животновъдни обекти започват в обитаемоте места на община Асеновград. Инспекциите ще се правят от Областна дирекция по сигурност на храните – Пловдив (ОДБХ). Кметовете и кметските наместници по обитаемоте места в Асеновградско следва да показват информации за стопанствата в период до 30.06.20 година Целта е недопускане разпространяването на африканска чума по свинете в района. Проверяващите ще инспектират за развъждане на свине в по този начин наречените стопанства „ заден двор “.
Предстои да се реализира и броене на всички животни в обитаемоте места, като включително влизат и пчелините. Хората, на които през предходната година свинете са били унищожени и са получили по 300 лв. обезщетение, в този момент нямат право да отглеждат свине в период до 01.09.20 година Те са заявили това и в случай че сега бъде установено, че въпреки всичко имат свине, ще понесат глоба, предизвестиха от ОДБХ – Пловдив по време на среща по тематиката в постройката на община Асеновград. Останалите, които занапред отглеждат прасета, ще имат право да си записват животновъден обект. Регистрацията е безвъзмездна и един път направена, остава за непрекъснато. Ангажимент на стопаните е да подадат декларация, единствено в случай че има смяна в собствеността или броя на животните.
Единственото финансиране, от страна на притежателите, ще бъде за марката при вписване. Процедурата планува първо прасето да бъде изследвано за африканска чума и в случай че резултатът е негативен, то тогава се смята, че животното е крепко и надлежно – ще бъде маркирано. Пробата коства 48 лв. с Данък добавена стойност и в случай че в едно помещение се гледат повече свине, проучване се прави единствено на едното от тях. Идеята е тези животни да се употребяват единствено за угояване за - облекчаване потребностите на семейството, а не за търговия. Забранено в животновъдните обекти е развъждането на женски некастрирани свине или на прасета майки за разплод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР