Масови проверки как стопаните разхождат кучетата си. Поиска ги Върховната

...
Масови проверки как стопаните разхождат кучетата си. Поиска ги Върховната
Коментари Харесай

ВАП поиска масови проверки на кучета и собствениците им

Масови инспекции по какъв начин стопаните разхождат кучетата си. Поиска ги Върховната административна прокуратура след поредност от произшествия.

Вчера се е развил следващ случай с куче. Птбули нападнаха 8-годишно дете в столичния квартал "Манастирски ливади ".

8-годишната Деа кара колело покрай дома си, когато две кучета потеглят към нея. „ Тя пищеше толкоз мощно. Тръгнах към нея да опитам по някакъв метод да я предпазя. Бутах ги с краката, нея я премятат, отсам, оттова, в един миг се озовахме на стената към този момент приклещени”, показа пред Нова телевизия Милена Янчева, майка на потърпевшото дете.

Ухапването е по бедрото на детето. Майката на Деа е съумяла да се свърже със притежателя на животните. “Снощи късно стопанинът ми е писал. Прати фотоси на паспортите на кучетата, всичко им е изрядно, имунизирани са”, добави Янчева.

Преди година жертва на нападателно куче в същия квартал става и 6-годишният Максим. Но в двора на учебно заведение.

Заради зачестилите набези - и инспекциите в общините са зачестили. По гледище на Върховна административна прокуратура iнспекторите обикалят паркове, градинки и междублокови пространства заран и вечер. От началото на годината инспекторите в София са съставили 14 акта за ухапвания от кучета. Глобата за всеки от тях е 100 лв.. Съставените санкции за липса на паспорт на кучето и за водене без мотив са повече.

„ Това също е по-висока глоба от 50 лв.. Много тъжби и сигнали постъпват при нас. Буквално всеки ден има най-малко 5-6 жалби”, изясни доктор Тихомир Пърлев от столичния инспектора.

Проверките ще продължат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР