Масови протести и стачка против пенсионната реформа в страната се

...
Масови протести и стачка против пенсионната реформа в страната се
Коментари Харесай

45 милиона бразилци протестират срещу пенсионната реформа

Масови митинги и стачка срещу пенсионната промяна в страната се организираха в петък в доста от огромните градове на Бразилия. Протестите се случиха тъкмо преди началото на Копа Америка, която се организира в страната.

Както оповестява канал Todo Noticias митинги е имало в 300 града в страната и са обхванали 27 щата, а в стачката са се присъединили 45 милиона работещи. Така акцията се трансформира в най-масовия митинг, обединил най-големите профсъюзи от началото на ръководството на Жаир Болсонару при започване на тази година.

Освен протестни манифестации и шествия, протестиращи са затворили пътища, част от публичния превоз в градовете не е работил. В някои градове като Сан Пауло, Рио де Женейро, Фос де Игуасу се е стигнало до конфликти сред протестиращи и чиновници на реда, които са охранявали митингите. В Нитеро автомобил се е врязал в шествие, а двама души са били леко ранени.

Най-много души са излезли по улиците на Сан Пауло, където точно през вчерашния ден стартира мача сред Бразилия и Боливия за футболната купа на Америка. В града в този миг има най-голямо скупчване на туристи, които са попаднали в комплицирана обстановка, изключително при неработещ публичен превоз и блокирани улици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР