Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора

...
Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора
Коментари Харесай

Масови оставки във Втора градска болница, лекарите се страхуват за здравето си

Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора градска болница в София, заяви bTV.

От неделя лечебното заведение към този момент е инфекциозна болница като запас за банкет на заболели от ковид в столицата. То се преструктурира със заповед на здравния министър. 

Неофициално 300 медици са подали молби за овакантяване – над 90%.

„ Две седмици липсва информация какво ще се случи с болничното заведение и с лекуването на заболели. хора с 40 години стаж плачат и подават оставки “, сподели доктор Георги Тодоров, завеждащ интензивното поделение.

По думите му във Втора градска болница няма готови експерти за лекуване на заболели с тежка дихателна непълнота, няма обезпечена и инсталация и защитни дрехи за медиците.

Повечето лекари в болничното заведение са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова считат, че работата с заболели от ковид би била рискова за тях.

По информация на шефа на лечебното заведение доктор Стефан Узунов молба за овакантяване са подали 85 души, само че 250 остават. Той посочи, че не знае дали няма да бъдат подадени още оставки.

Представители на Българския лекарски съюз (БЛС) тази заран са в лечебното заведение, с цел да договарят с медиците. В болничното заведение дойде и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди това Фандъкова разгласи, че няма да се одобряват заболели с ковид във Втора градска болница, до момента в който няма нужното съоръжение и личен състав.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР